Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Kínaiak vásárolnak lakást tömegével Budapesten

Jelentőset ugrott a nem EU-s külföldi állampolgárok által megvásárolt ingatlanok száma hazánkban, 2015-höz képest 2016-ban 34 százalékkal növekedett. A legnépszerűbb helyszínnek továbbra is Budapest számít, azon belül pedig a pesti belváros és a XIII. kerület, míg vidéken Hévíz szerzete meg az első helyet. A különböző nációk szerint ismét a kínaiak, az oroszok és az ukránok bizonyultak a legaktívabbnak, a Kormány.hu-n megjelent összesítés szerint.

2016-ban nem csak hazai vásárlók váltak aktívabbá a lakáspiacon, de az EU-n kívüli állampolgárok is aktívabbá váltak a friss összesítés szerint. 2015-ben még csak 2356 ingatlant vásároltak, míg 2016-ban már 3163 volt a megvett ingatlanok száma, vagyis az emelkedés 34 százalékos volt. A legnagyobb ugrás az érdeklődésben Budapest esetében volt tapasztalható, ahol 647 darabbal több, összesen 2135 darab ingatlan vásároltak meg a nem eu-s állampolgárok, ami 43,5 százalékkal növekedés jelentett.

Kínaiak vásárolnak lakást tömegével Budapesten


A pesti belváros a legnépszerűbb


A fővároson belül a legnépszerűbbnek továbbra is belvárosi területek számítottak a külföldiek körében, a legtöbb ingatlant a VII. kerületben és a VI. kerületben vásároltak az EU-n kívüli állampolgárok, míg az V. kerület a 4. helyet szerezte meg, így összesen 793 ingatlan vettek meg a belvárosban, ami az összes EU-n kívüli vásárlások negyede, a budapestinek pedig több mint 37 százaléka. A vidéki városok közül továbbra is Hévíz a külföldiek egyik kedvelt célpontja, ahol 58 ingatlant vásároltak, míg a második helyet Debrecen, a harmadikat pedig Pécs szerezte meg.

Kínaiak vásárolnak lakást tömegével Budapesten


Továbbra is a kínaiak és az oroszok a legaktívabbak


Az egyes országok közül a legaktívabbnak a kínaiak bizonyultak, akik több mint 1200 ingatlant vásároltak meg hazánkban 2016-ban, míg 2015-ben még csak 724 tranzakció volt hozzájuk köthető. A második helyet tavaly is az oroszok szerezték meg, akárcsak 2015-ben, esetükben azonban visszaesés tapasztalható, valamivel több, mint 400 ingatlant szereztek meg, míg egy évvel korábban 513-at. A kínaiak körében egyébként a budapesti belváros számított a legnépszerűbb célpontnak, a legtöbb vásárlást a VI. és VII. kerületben bonyolították le, de hasonlóan aktívak voltak a X. kerületben is. Az orosz vásárlók a legtöbb ingatlant Hévízen vásárolták, ahol 44 darabot vásároltak, de a pesti belváros is népszerű célpontjuk maradt.

Kínaiak vásárolnak lakást tömegével Budapesten

Forrás

Főlap Ingatlan Kínaiak vásárolnak lakást tömegével Budapesten

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433816

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 59 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz