Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Műemlék helyett modern kulturális központ a luxuskerületben

Új épületet kap a XII. kerületben működő Kulturális Szalon, a közösségi központ helyszíne azonban megosztja a helyiek véleményét. A Törpe utca és a Kiss János altábornagy utca sarkára tervezett ház ugyanis egy korábbi villaépület helyére épül, amit 2015 őszén bontottak le.

Sokan tiltakoztak amikor 2015 októberében lebontották a Törpe utcai villát, még egy csoport is létrejött a szebb napokat látott épület megmentéséért. A helyiek egy része szerint az új épület jellegtelen és túl nagy lesz, nem illik az utcaképbe. A kerületi önkormányzat viszont úgy látta, hogy a régi villaépület nem képvisel kiemelkedő értéket, nem áll védettség alatt, a kerületnek pedig szüksége van egy új, kulturális középületre.

A XII. kerületi önkormányzat a főváros által kiírt TÉR-KÖZ pályázaton nyert támogatást egy új főtér kialakítására - írta korábban a Válasz.hu. A koncepció szerint ennek részeként a Kulturális Szalon új épülete egy Törpe utcai villa helyén valósulna meg, ehhez azonban le kellett bontani a rossz állapotban lévő villát. Az épület bontásáról videó is készült.

A Hegyvidék.hu közleménye szerint az építkezés 2017. március 8-án kezdődött el, melyhez az önkormányzat 45 millió forint támogatást nyert.

Műemlék helyett modern kulturális központ a luxuskerületben


Forrás

Főlap Ingatlan Műemlék helyett modern kulturális központ a luxuskerületben

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327595

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 27 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz