Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Az egész ország lehagyta Győrt a lakásárak emelkedésében

Az egész ország lehagyta Győrt a lakásárak emelkedésében
Meglepő eredmény rajzolódik ki a megyeszékhelyek drágulását tekintve a legfrissebb OTP Lakóingatlan Értéktérképből. Míg a korábbi években rendre Győr állt az áremelkedés élén, az idei évben kifújni látszik a lendület, ugyanis 6 százalék alatti drágulással a nyugat-magyarországi megyeszékhely utolsó helyre került.

A kérdés az, hogy a mostani adat egy rövid megtorpanás, vagy a megyeszékhelyek között is egyfajta kiegyenlítődés kezdetét jelenti. Az alacsony értéket magyarázhatja magas bázisérték is, Győr ugyanis 267 ezer forintos átlagos négyzetméterárával még mindig a legdrágább megyeszékhely. A legnagyobb mértékben egyébként Zalaegerszeg drágult, ahol egy év alatt 23 százalékkal mentek feljebb az árak. Ezt követte Veszprém és Szeged szintén 20 százalék feletti áremelkedéssel.

Ami az országos adatokat illeti, összesen 144 járásban állt rendelkezésre annyi adat, amiből hiteles árváltozást lehetett mérni. Ezekből mindössze 19 olyan járás volt ahol csökkentek az árak, a többiben növekedés volt tapasztalható.

Az árcsökkenés oka gyakran a bázisév magas árszintje lehet. Erre példa a Balaton melletti Fonyódi és Balatonfüredi járások, ahol a tavalyihoz képest idén eddig kevesebb új, partmenti projekt lakásait adhatták el. Nyolc megyéből viszont egyetlen járás sem került a csökkenő árúak közé és ebben a csoportban van a lakáspiaci szempontból hagyományosan depressziós Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén is. Nógrád nagyrészt sötétzöld színezése (nagy ütemű áremelkedés) külön meglepő és felveti a kérdést, hogy valóban megkezdődhet-e az árolló záródása.

Klikk a képre!

Lakóingatlanok átlagos árváltozása járásonként, Forrás: OTP Jelzálogbank


2017.12.13 14:02 Térképen az ország lakásárai - A te lakásod mennyit drágult idén?

További információkért kattints a képre!

Forrás

Főlap Ingatlan Az egész ország lehagyta Győrt a lakásárak emelkedésében

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1195
Cikkmegtekintések találatai
386453

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 16 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz