Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

A téglát kedvelik, de a vályogházat is szívesen veszik a magyarok

A lakáskeresők többsége társasházi lakást venne, de szinte ugyanennyien költöznének családi házba is - derül ki az Otthon Centrum legfrissebb elemzéséből. A legtöbben kétszobás lakás iránt érdeklődnek, legfeljebb 30 millió forintos összegig. A tégla és a panel mellett a vályogházak iránt is mérhető érdeklődés mutatkozik.

Lakás Konferencia 2017

A Portfolio által szervezett Lakás Konferencia 2017 egyik kiemelt témájaként a hazai lakáspiac és az új építésű lakóparkok előtt álló lehetőségekkel és kihívásokkal foglalkozunk, részletezve az árak, a támogatások, a hitelek, a műszaki fejlődés lehetőségeit és irányait, illetve a szektort komolyan érintő munkaerőpiaci kihívásokat. A Portfolio LAKÁS 2017 kiállítás és vásár kísérőrendezvénye március 24-én kerül megrendezésre.

A lakáskeresők 43 százaléka társasházi lakást keres, 38 százalékuk családi házat. Iker- és sorházat, valamint házrészt mindössze az érdeklődők 10 százaléka venne.

A vályog iránt is nagy az érdeklődés


A családi házat keresők közel 1 százaléka kifejezetten tanyát szeretett volna vásárolni. Hagyományos vályog, illetve vegyes falazatú ingatlanok iránt az ingatlankeresők 4 százaléka érdeklődött, ami meglepő módon duplája a könnyűszerkezetes épületek iránti érdeklődők arányának.

Két-háromszobás, főként a fővárosban


A keresők legnagyobb arányban (28%) kétszobás ingatlan után érdeklődtek, ezt követte a háromszobás (26%) és a négyszobás (16%) ingatlanok iránti érdeklődők aránya. Viszonylag magas, 12 százalékos arányban kerestek ennél nagyobb ingatlant (például olyan társasházat, amely egyben megvásárolható, villát, illetve kastélyt), míg az egy szobás lakásokat csak az érdeklődők 9 százaléka kereste.

Az érdeklődők legnagyobb arányban (40%) Budapesten voltak, a második legkeresettebb Pest megye volt (25%), de jelentős érdeklődés (5% feletti arány) jellemezte Komárom-Esztergom és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is. Békés, Csongrád, Heves, Nógrád, Vas és Zala megyékben viszont csak 1-1 százalék volt az érdeklődők aránya.

30 millió a lélektani határ


A kis értékű ingatlanok - 1 millió forint alatti vételár - iránt csekély volt az érdeklődés, az 1-5 millió forint között volt a keresések bő 5 százaléka, ezen belül főként Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Komárom Esztergom megye emelhető ki. A lakásvásárlók több mint fele azonban 5 és 20 millió forint között keres ingatlant, a vásárlók több, mint 80 százaléka pedig legfeljebb 30 millió forintot költene. A legmagasabb - 100 millió forint feletti - kategóriában szinte minden megyében voltak érdeklődők, de ebben a tartományban Budapest adja a keresések 80 százalékát.

A téglát kedvelik, de a vályogházat is szívesen veszik a magyarok

Az átlagvásárló középkorú, magyar állampolgár


Az ingatlanvásárlók 97,9 százaléka magyar állampolgár volt, kínai állampolgárnak a lakást vásárlók mindössze egy ezreléke vallotta magát. A többi vásárló döntően európai országból érkezett, harmaduk szerb vagy orosz állampolgár, míg Nyugat Európából a németek és az olaszok voltak a legaktívabbak (az európai vásárlók 21%-a). Európai és kínai állampolgárokon túl mindössze néhány iráni, török és izraeli vásárolt lakást a cégnél.

Az ügyfelek átlagos életkora 46 év volt. Míg a budapesti lakosok 47 éves korukban vásároltak, addig a Közép-Magyarországi régión kívül 44 év volt az átlagéletkor. Az európai (de nem magyar) állampolgárok átlagos életkora 45 év, a kínai lakásvásárlók pedig a legfiatalabbak, ők átlagosan 38 éves korukban vásároltak ingatlant. A lakást bérlők hat évvel fiatalabbak, átlagéletkoruk 40 év. Míg a Budapestiek 42, addig a régión kívüliek átlagéletkora 38 év volt. Az európai lakást bérlők átlagos életkora 37 év.

Forrás

Főlap Ingatlan A téglát kedvelik, de a vályogházat is szívesen veszik a magyarok

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433771

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 44 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz