Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Késések, dugó, káosz - Erre kell felkészülniük a Budapesten közlekedőknek

Késések, dugó, káosz - Erre kell felkészülniük a Budapesten közlekedőknek
Az M3-as metró felújítása miatt november 6-tól lezárják a vonal északi szakaszát, a szerelvények a Lehel téren fognak megfordulni, a csuklós pótlóbuszok 45 másodpercenként indulnak csúcsidőben - jelentette be a Budapestinfón, szokásos pénteki tájékoztatóján Tarlós István főpolgármester.

A felszíni közlekedés nem lesz zökkenőmentes, különösen az első napokban várhatók forgalmi nehézségek, mivel egy buszviszonylat óránként 5000 főt képes elszállítani, míg a földalatti akár 40 ezret.

A felújítás kellemetlenségekkel fog járni, de olyan metrót kapnak a budapestiek, amely 25-30 éven keresztül biztonságosan fogja szállítani az utasokat. Szinte lehetetlenség a pótlás, olyan mennyiségű az utasáramlás, amit csak földalattival lehetne elszállítani, félmillió embert kell a felszínre terelni - mondta a sajtótájékoztatón résztvevő Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

Csúcsidőben 59-60 csuklós pótlóbuszt fognak beállítani, ezek el tudják vinni a metró utasainak 60 százalékát. A 12-es és 14-es villamosok sűrűbben és több kocsival fognak járni, ezenkívül további 20 buszt közlekedtetnek alternatív vonalakon, ráhordó járatokként. A BKV a végállomásokon és más helyeken tartalékbuszokat is beállít, ha nagy lesz az utasáramlás. A pótlóbuszok nem Újpest-Központig, hanem tovább, az újpesti Árpád Üzletházig fognak járni, és a Lehel téren fognak visszafordulni.

Bolla Tibor felhívta a figyelmet, hogy az alagúti munkák nemcsak északon folynak majd, hanem a teljes vonalon, ezért hétvégenként a metró teljes vonalán pótlóbuszok fognak közlekedni a következő 3 évben. Ehhez 70-80 busz kell, valamint 150-200 sofőr, ami közül mindkettő rendelkezésre áll - tette hozzá a vezérigazgató, elismerve, hogy valóban van munkaerőhiány, de további sofőröket toboroznak. A BKV állományában jelenleg 2100 buszsofőr van, de ez a szám jövő év elejére néhány százzal növekedhet.

A felújítás miatt elengedhetetlen lesz, hogy az autósok türelmet tanúsítsanak a Váci úton, amelynek 3-3 sávjából egyet-egyet lezárnak, a Lehel téren pedig lámpa fogja segíteni a buszok fordulását. A pótláshoz használt buszok túlnyomó többsége új vagy majdnem új, 1-3 éves jármű lesz.

Forrás

Főlap Ingatlan Késések, dugó, káosz - Erre kell felkészülniük a Budapesten közlekedőknek

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1055
Cikkmegtekintések találatai
273753

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz