Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Milliókat akarsz keresni? Térkövesnek menj, ne bankárnak

Milliókat akarsz keresni? Térkövesnek menj, ne bankárnak
Tovább erősödik az építőanyaghiány, heteket, de van, ahol hónapokat kell várni a szállítmányokra, ami jelentősen lassítja az építkezéseket. Az építőanyagok mellet a speciális szakipari dolgozók hiánya is akadályozza a beruházások felfutását - írja a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség értékelése alapján a HVG. A munkaerőhiány mostanra olyan mértékre emelkedett, hogy bizonyos szakipari munkakörökkel magasabb jövedelem érhető el, mint a bankszektorban dolgozva - olvasható a 24.hu elemzésében.

Legnagyobb mértékben a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg, utóbbi átlagosan 10-20 százalékkal drágult. Az ágazatban 10-11 százalékos az átlagos drágulás. Az építőanyagok értékesítési volumene időarányosan 20-25 százalékkal haladja meg az előző évit.

A szerkezetépítő anyagok gyártói többségében teljes kapacitással működnek, kimondott építőanyag-hiány nincs, de egyes termékekből nagyobb mennyiségekhez csak rendelésen keresztül lehet jutni. A projektek csúszására sok esetben nem is a kivitelezői kapacitás hiánya miatt kerül sor, hanem a speciális szakipari munkások hiánya okoz problémát. A kapacitáshiány miatt éppen ezért nehéz megmondani, hogy hány új lkás készülhet el idén.

További információkért kattints a képre!


Az építőanyag-forgalom összetétele a munkálatok fázisaitól függ, a falazóanyag-eladások felfutását mutatja, hogy a téglagyárak 25-30 százalékkal növelt kapacitással dolgoznak, a változó szabályozások miatt az eladott szigetelőanyagok átlagos vastagsága 10-15 százalékkal nőtt, a szálas szigetelőanyagok forgalma 20-25 százalékkal emelkedett, a nyílászárók forgalma is 20-25 százalékkal bővült már. Az épületgépészeti termékeknél még nincs számottevő felfutás, a vakolat- és építőkémiai termékek, a burkolóanyagok és a ragasztók piaca is csak 5 százalékkal bővült. A lakossági energetikai felújítások még mindig alacsony szinten állnak, ezt az alvó piaci szegmenst a kamatmentes visszatérítendő támogatások nem tudták feléleszteni a szakszövetség szerint.

A második félévre a kivitelezés várhatóan 10 százaléknál is nagyobb ütemben drágul, amit a személyi jellegű kiadások 21-22 százalékos drágulása okoz. Egyes számítások szerint a mostani piaci környezetben jobban megéri térkövesnek, burkolónak lenni, mint akár a pénzügyi szektorban dolgozni.

További információkért kattints a képre!

Forrás

Főlap Ingatlan Milliókat akarsz keresni? Térkövesnek menj, ne bankárnak

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1055
Cikkmegtekintések találatai
273737

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz