Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Vasútállomás épülhet a budapesti reptérre

Vasútállomás épülhet a budapesti reptérre
A következő hónapokban döntenek a ferihegyi vasút fejlesztéséről, amelynek keretében vasútállomás épülne a 2-es repülőtéri terminálon. Az engedélyezési tervek kidolgozása folyamatban van, illetve ebben az évben várható a vasúthatósági létesítési engedély megszerzése - szerepel a Világgazdaság cikkében.

A következő hónapokban derül ki, a projekt ütemezése, a közbeszerzési pályázat kiírásának időpontja, az építkezés kezdete és az is, hogy milyen pénzből fedezik a több tízmilliárd forintra becsült beruházás költségét. A kormány határozati döntésének értelmében, Kőbánya-Kispest és Monor állomások között 27 kilométeren új, az országos hálózatba illeszkedő kétvágányú, villamosított vasúti pálya, a 2-es terminálon pedig átmenő vasútállomás épül.

A fejlesztés nemcsak a főváros irányából, hanem a dél- és kelet-magyarországi nagyvárosokból is lehetővé teszi majd a repülőtér gyors megközelítését, így például a Debrecen vagy Szeged felől érkezőknek nem kell majd beutazniuk a Nyugati pályaudvarra a repülőtérre való kijutáshoz.

A reptér utasforgalmának folyamatos növekedése miatt szükségszerű a kötött pályás közlekedési kapcsolat. A folyamatban lévő bővítéseknek köszönhetőn, a repülőtér évi 11,5-12 milliós utaskapacitása, évi 15 milliósra nő. A Budapest Airportnál azzal számolnak, hogy 2019-ben el kell kezdeni egy újabb terminál építésének előkészítését.


Forrás

Főlap Ingatlan Vasútállomás épülhet a budapesti reptérre

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1134
Cikkmegtekintések találatai
326936

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz