Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Az eddig utált lakások lesznek az új favoritok?

Az eddig utált lakások lesznek az új favoritok?
A lakáspiaci élénkülés, a korábban átmenetileg háttérbe szorult felújítandó ingatlanok iránti keresletet is felrázta. Az idei év első nyolc hónapjában a felújítandó házak és lakások iránt 29, illetve 43 százalékkal többen érdeklődtek, mint az előző év azonos időszakában - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

A felújítandó házak és lakások iránti kereslet jelentős növekedése arra utal, hogy a kereslet az olcsóbb ingatlanok irányába mozdult el. A vevőjelölteknek a felújításra váró lakóingatlanok esetében nagyobb mozgástere lehet az alkura, emellett a vásárlók gyakran a saját elképzeléseiknek megfelelően szeretnék felújítani a kiválasztott lakást vagy családi házat.

A felújítandó állapotú lakást vagy házat hirdetők elmondása alapján, a legszükségesebb felújítási munkálatok a lakások esetében a nyílászárók (ajtók és ablakok), illetve a beltéri burkolatok (padló és csempe) cseréje lenne. A házak tulajdonosai közül sokan a hőszigetelés és a tetőszerkezet javítását látták a legfontosabbnak, amely arra utalhat, hogy sok használt lakóingatlan energiafogyasztási szempontból elavultnak tekinthető.

Az egész országot nézve, egy felújítandó lakás kínálati átlagára idén augusztus végén 331 ezer forint volt, míg a felújított lakásoknál ez a szám 402 ezer forint. A családi házak esetében közel 50 százalékos a különbség felújított és felújításra váró ingatlanok között, az országos átlagos kínálati négyzetméterár 173 ezer forint, ezzel szemben a felújítandó házak átlagosan mindössze 91 ezer forintos áron szerepelnek a kínálatban.

A felújítandó lakások és családi házak iránt stabil kereslet várható a következő időszakban, részben azért, mert vannak, akik az elmúlt években végbement áremelkedés miatt csak az olcsóbb, felújítandó lakóingatlanokat engedhetik meg maguknak.


Forrás

Főlap Ingatlan Az eddig utált lakások lesznek az új favoritok?

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327354

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz