Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Hamarosan 3D-s házképek között keresgélhetsz

Hamarosan 3D-s házképek között keresgélhetsz
Fél évszázada nem látott méretű megújuláson eshet át néhány éven belül a magyar ingatlan-nyilvántartási rendszer. A föld alatti és földfelszín feletti létesítmények, vagyis a parkolóházak, közlekedési csomópontok és telekommunikációs infrastruktúra pontos azonosítására egyre növekvő igény van, ami szükségessé teszi a kétdimenziós rendszer háromdimenziósra cserélését - szerepel a DLA Piper jogi blogjában.

Az ingatlan-nyilvántartás egy olyan rendszer, amely tartalmazza a Magyarországon található összes földrészletet és egyéb önálló ingatlant, például épületeket, pincéket, föld alatti garázsokat és társasházi öröklakásokat is. A mostani rendszer nagyrészt kétdimenziós, ami azt jelenti, hogy nincs mód a valóságban háromdimenziós ingatlanok és az azokon fennálló jogok feltüntetésére.

A jogi blog értesülése szerint, az aktuális ingatlanfejlesztési trendek, valamint a gyakran egymást fedő és keresztező ingatlanok és más létesítmények miatt, háromdimenziós ingatlan-nyilvántartási rendszer kerül bevezetésre, várhatóan 2020. január 1-jétől.

Az új rendszer kiépítése során fontos, hogy jogilag és műszakilag is lemodellezzék a különböző létesítmények közötti kapcsolódásokat és átfedéseket, illetve külön helyrajzi számot kapjanak a közműlétesítmények, alagutak és telekommunikációs vezetékek, hiszen ezek általában több földrészletet is érintenek.

Forrás

Főlap Ingatlan Hamarosan 3D-s házképek között keresgélhetsz

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433790

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz