Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Unalmas: újra itt a lista a világ legélhetőbb városairól

Unalmas: újra itt a lista a világ legélhetőbb városairól
Ismét elkészült a lista a világ 10 legélhetőbb városáról, a rangsorolásban résztvevő összesen 140 város maximálisan 100 pontot szerezhetett a különböző kategóriákban nyújtott teljesítménye alapján. Többféle rangsor is készül évente, amelyek hasonló eredményeket mutatnak, Melbourne, Bécs és Vancouver mindig az élen szerepel, de más ausztrál és kanadai települések is az elsők között szoktak szerepelni. Most sincs nagy meglepetés, a CNN travel cikkében megjelent a 2017-es legélhetőbb városok rangsora.

Az értékelések során vizsgálták a városok stabilitását, az egészségügyet, a kultúrát, a környezetet, az oktatást és infrastruktúrát, ezek alapján az első helyen ismét Melbourne végzett. Az ausztrál város az Economist Intelligence Unit értékelése alapján már hetedik alkalommal nyerte el a világ legélhetőbb városának a címét, 100-ból 97,5 ponttal. A tavalyi pozíciójukat megtartva, Bécs a második helyen végzett 97,4 ponttal, míg a kanadai Vancouver ismét a harmadik helyen szerepelt 97,3 pontot elérve.

A lista elején szereplők között egy év alatt nagy változások nem történtek, viszont hátrébb haladva jelentősen megváltozott a sorrend. Reykjavik 13 helyet ugrott előre, így 89,9 pontos eredménnyel már 37. helyen szerepelt. A nagy előreugrás leginkább a turizmus fellendülésének és a fejlesztéseknek köszönhető, míg például Amszterdam a csökkenő bűnözési ráta miatt került a tavalyinál kedvezőbb, 18. helyre.

Voltak olyan városok is, amelyek a magasabb arányú terrorista támadások miatt kerültek hátrébb a listán, Manchester 51-ről a 43. helyre csúszott vissza, míg Stockholm idén már csak a 26. legélhetőbb városként szerepelt a rangsorban.

A legutolsók között nem meglepő módon olyan városok szerepelnek, ahol háború pusztít, illetve szegénység vagy politikai bizonytalanság jellemzi az adott régiót. Szíria fővárosa, Damaszkusz 30,2 ponttal a rangsor legvégén szerepel, egy kicsivel előzi meg a nigériai Lagos és a líbiai Tripoli, 36 és 36,6 ponttal a 100-ból.

Az összesített eredmény azonban így is kedvező, 12 város kapott jobb pontszámokat és csupán 6 olyan volt az egész listában, amelyet kevésbé élhetőnek minősítettek.

Az első 10 helyezett:

1. Melbourne, Ausztrália
2. Bécs, Ausztria
3. Vancouver, Kanada
4. Toronto, Kanada
= 5. Calgary, Kanada
= 5. Adelaide, Ausztrália
7. Perth, Ausztrália
8. Auckland, Új-Zéland
9. Helsinki, Finnország
10. Hamburg, Németország

2016.08.19 09:35 Ezek a legélhetőbb városok a terrorizmus árnyékában

Forrás

Főlap Ingatlan Unalmas: újra itt a lista a világ legélhetőbb városairól

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433817

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 60 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz