Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Megvan, mikor kezdődik a metrókáosz

Megvan, mikor kezdődik a metrókáosz
Várhatóan október végén, november elején kezdődik a 3-as metró infrastruktúrájának felújítása - írja a szerdai Világgazdaság a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. közlésére hivatkozva.

A kivitelezési munkálatok pontos ütemezése a vállalkozási szerződések aláírása után történik. A szerződéskötés augusztus végén, szeptember elején várható, a beruházási költség mintegy 24,1 milliárd forint.

A 3-as metróvonal északi szakaszának felújítására kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a Strabag Építőipari Zrt. A vállalkozás hat állomást korszerűsít (az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd és a Dózsa György út metróállomásokat).

A középső és a déli szakasz állomásainak rekonstrukciójára új közbeszerzési pályázatot írnak ki.

Az északi szakasz infrastruktúra-felújításának idején a metró csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik majd

- tájékoztatta a lapot a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt.

Mindeközben összeáll az a buszpark, amellyel a felújítás ideje alatt szállítják az utasokat. Folynak az M3-as vonal felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkálatok is.


További tíz megállóban terveznek lifteket felszerelni a 3-as metróvonalon - olvasható Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkárának kedden a parlament honlapján megjelent írásbeli válaszában.

Az NFM államtitkára a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére válaszolva kiemelte: a 3-as metróvonal felújítása során a szakemberek részletesen vizsgálták az akadálymentesítés lehetőségeit. A teljes körűen akadálymentesíteni kívánt állomásokat egy komplex mutató alapján, az utasforgalmat, a felszíni alternatív közlekedési útvonalakat és az elérhető közintézményeket figyelembe véve választották ki.

Az aktuális tervek szerint a már jelenleg is felvonóval rendelkező két megálló (Árpád híd, Kőbánya-Kispest) mellett a rekonstrukciót követően további tíz megállót fognak lifttel felszerelni - írta Fónagy János.

Forrás

Főlap Ingatlan Megvan, mikor kezdődik a metrókáosz

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332971

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 66 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz