Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Minden idők legnagyobb üzlete volt ez a hazai piacon

Minden idők legnagyobb üzlete volt ez a hazai piacon
Az eredetileg 1893-ban épült, műemléki védettséget élvező Eiffel Palace három év alatt másodszor került értékesítésre, mindkét alkalommal a hazai ingatlanpiaci környezethez viszonyított legjobb hozammal. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) három éve, 2014 augusztusában közvetlenül az ingatlant fejlesztő Horizon Development Kft.-től vásárolta meg az épületet 45,3 millió eurós áron, 6,5% körüli hozamon, majd 2017 augusztusában 53,8 millió euróért, közel 20% haszonnal, 5% körüli hozamon adta el azt a luxemburgi székhelyű Corpus Sireo Real Estate befektetési alapnak, áll a Horizon Development közleményében.

Az irodaház röviddel 2014-es átadása után már 100%-ban bérbeadásra került hazai és nemzetközi cégekkel kötött hosszú távú szerződések révén, így magas hozamú befektetési termékként kerülhetett értékesítésre még ugyanebben az évben. A múlt héten bejelentett második értékesítési tranzakciót követően kijelenthető, hogy az Eiffel Palace a hazai irodaházakkal történő összehasonlításban minden idők legalacsonyabb hozamát éri el, vagyis arányaiban a legmagassabb áron került értékesítésre, írja a fejlesztő.

Kovács Attila, a Horizon Development ügyvezető partnere így értékeli a projekt sikerét: "Véglegesen megcáfolódott az a - politikai felhangokkal átitatott, nem ingatlanszakmai szempontok szerint mérlegelt, mégis széles körben publikált - kijelentés, miszerint az Eiffel Palace piaci áron felül talált vevőre 2014-ben. Tökéletes pénzügyi visszaigazolás és szakmai visszajelzés, hogy a Magyar Nemzeti Bank három év elteltével ilyen magas haszonnal tudta újraértékesíteni a cégünk által fejlesztett presztízs irodaházat. A piac számára ismét megerősítésre került, hogy az Eiffel Palace egy igazi - globálisan is figyelemreméltó - ingatlanfejlesztési sikertörténet, pénzügyi szempontból vizsgálva pedig egy maximális kihasználtsággal működő, stabil, biztonságos, értékálló befektetés."

A Pesti Hírlap és a Légrády (majd Zrínyi) Nyomda egykori székháza neves műemlékvédelmi, fenntarthatósági, ingatlanfejlesztési, építészeti és kivitelezési versenyeken bizonyult Közép-Kelet Európa és a világ legjobb épületének, 2013 és 2015 között összesen 18 díjat begyűjtve, köztük a Portfolio által szervezett Property Investment Forum az "Év Ingatlanprojektje" díját is még 2014-ben, amit a több száz fős szakmai közönség szavazott meg a konferencián.

2017.03.09 14:05 Hatalmas üzletet köthet a luxusingatlanon az MNB
2017.08.07 13:40 Az év üzletét kötötte meg az MNB?
2017.08.03 12:02 Két és fél milliárdot keresett az MNB egyetlen épület eladásával
2017.03.09 16:13 Az MNB eladja az Eiffel Palace irodaházat

Forrás

Főlap Ingatlan Minden idők legnagyobb üzlete volt ez a hazai piacon

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1279
Cikkmegtekintések találatai
433498

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz