Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Így spórolhatsz meg állami támogatással egy-két havi bérleti díjat

Az elmúlt 2 hétben robbanásszerűen nőtt a kiadó lakások kínálata, augusztus elején országszerte már több mint 10 ezer kiadó lakást kínáltak bérlésre, ami 11 százalékos növekedésnek felel meg. A kereslet óriási, a bérleti díjak is emelkedtek, ugyanakkor van olyan megoldás, amelynek segítségével a díj mérsékelhető - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

A kiadott lakóingatlanok piaca nagyon élénk júliusban és augusztusban, országos szinten több mint 10 ezer kiadó lakás van a piacon, ami 11 százalékkal haladja meg a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése előtti kínálat szintjét. Budapesten a magányszemélyek 800 darabbal több lakást kínálnak bérlésre, mint két héttel ezelőtt, az átlagos bérleti díjak itt 150 ezer forint körül alakulnak. Az albérletek drágulása miatt fontosabbá válhatnak a díjak csökkentését biztosító megoldások, ilyen például az önsegélyező pénztári befizetések után járó adókedvezmény, amit kihasználva akár egy-két havi bérleti díjat is meg lehet spórolni.

A jelenlegi szabályozás lehetővé teszi, hogy az önsegélyező pénztártagok a megtakarításukból az államilag elismert felsőoktatási intézményében tanuló, 25 évnél fiatalabb gyermekük albérletköltségeit finanszírozzák. Ennek a megoldásnak előnye, hogy a pénztári befizetések után 20 százalékos, évente maximum 150 ezer forint értékű adókedvezmény jár. Így lényegében állami támogatás vehető igénybe a bérleti díjak fizetéséhez is.

Az elszámolható bérleti díjak éves összege gyermekenként a havi minimálbér lehet, azaz 2017-ben 127,5 ezer forint, ez pedig több mint 10 ezer forintos tétel egy hónapban. Az önsegélyező pénztárban felgyűlt megtakarítások az albérletdíjak mellett közüzemi díjakra, hiteltörlesztésre vagy meghatározott egészségügyi szolgáltatásokra, gyógyszerekre is fordíthatóak.

Így spórolhatsz meg állami támogatással egy-két havi bérleti díjat

A 11 százalékkal több kiadó lakás a felvételi ponthatárok kihirdetése mellett annak is köszönhető, hogy véget ért a vizes vb, aminek ideje alatt sokan airbnb-s lakásként kínálták ingatlanjukat. A rövid távú kiadás helyett, most hosszabb távra adják bérbe ezeket a lakásokat, ezzel növelve a kínálatot.


Forrás

Főlap Ingatlan Így spórolhatsz meg állami támogatással egy-két havi bérleti díjat

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327571

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz