Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Jó hírt kaptak a paneltulajdonosok

Nem bizonyult tartósnak az idei első negyedévben a lakásárakban tapasztalt megingás, ugyanis az Országos Lakásár Index visszapattant a 117-es értékről és történeti csúcsra, 121 pontra emelkedett. A panellakások árai mostanra reálértéken is elérték a 2008-as csúcsot - derül ki a Duna House legfrissebb elemzéséből.

Hatalmas áremelkedésen vannak túl a panellakások, mostanra reálértéken is elérték a 2008 első negyedévére jellemző árszintet. A fogyasztói árindexszel deflált - tégla és panellakásokat is magában foglaló - reálindex országosan azonban még mindig csak 93 százalékponton áll, vagyis a téglalakások árai még nem érték el a korábbi csúcsot. Az előző két index index mindegyike visszapattant egyébként az első negyedéves visszaesésből és - nominál szinten - 129, illetve 114 ponton áll.

Jó hírt kaptak a paneltulajdonosok

A panelek tehát mindenkori csúcsértékeiknél járnak, a tégla lakások ugyanakkor még 12 százalékponttal elmaradnak attól.

Jó hírt kaptak a paneltulajdonosok


Budapesten viszont már két éve elértük a válság előtti csúcsot, ott a panelek reálértéken is 23 százalékkal magasabbak a tíz évvel ezelőtti maximumnál.

Jó hírt kaptak a paneltulajdonosok

A panelek mellett a fővárosi tégla index is rekordot döntött, 123-ról 128 százalékpontra emelkedett és reáláron is egy pontra megközelítette a bázisértéket.

Jó hírt kaptak a paneltulajdonosok

A lakások áremelkedése tehát nem állt meg, bár a növekedés üteme a korábbi évek szárnyalása után mérséklődni látszik, ami nem meglepő annak fényében hogy reálértéken is elértük a korábbi csúcsokat.

Forrás

Főlap Ingatlan Jó hírt kaptak a paneltulajdonosok

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332389

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz