Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Vágányzárra számíthatnak a Budapestre ingázók

Vágányzárra számíthatnak a Budapestre ingázók
10 perccel is lerövidülhet a menetidő a Budapest-Esztergom vasútvonalon, az új és korszerűbb FLIRT villamos motorvonatoknak köszönhetően, amik várhatóan 2018 tavaszától közlekednek a teljes vonalon. A felújítási munkálatok már most augusztusban elkezdődnek, így az utasoknak szeptemberig, a hétvégi és az esti órákban részleges és teljes vágányzárra kell számítaniuk. A pótlóbuszok az Árpád hídi buszpályaudvarról indulnak, és a megállói esetenként eltérnek a vasútállomásoktól, a közút vonalvezetése miatt - szerepel a NIF közleményében.

A Magyar Idők cikkében olvasható, hogy a budapesti elővárosi vasútvonalak közül az egyik legforgalmasabb az esztergomi szakasz, így a következő egy évben zajló korszerűsítések, 51 kilométer hosszan végzendő villamosítás, és új buszmegállók építése évente több mint 3 millió utasnak tehetik kényelmesebbé az utazását.

Az első munkálatok Rákosmező-Piliscsaba vasútvonalon zajlanak egészen szeptember végéig, majd Piliscsaba-Esztergom között novemberig. A program részeként második vágány épül Dorog közelében, illetve Angyalföldön új peronok készülnek, a Béke úti aluljáró felé megépülnek az új lépcsőlejáratok és liftek. A közúti aluljárónál új villamosmegálló létesül a Lehel tér és Káposztásmegyer között közlekedő 14-es villamos, valamint a Keleti pályaudvar és Káposztásmegyer között közlekedő 30-as buszcsalád számára, ezzel biztosítva új átszállási kapcsolatot a városi közlekedés és az esztergomi elővárosi vonatok között.

A felsővezeték-építési munkálatok utolsó szakaszában Budapest és Esztergom között a hétvégi teljes vágányzárak a következő két alkalommal lépnek életbe:

  • augusztus 5-7. között
  • augusztus 26-28. között

További vágányzárakra kell számítani az esti órákban is. Ez idő alatt a késő esti és éjszakai vonatok helyett, a teljes vonalszakaszon pótlóbuszokkal közlekedhetnek az utasok. Az E jelzésű vonatpótlók Budapest, Árpád híd és Esztergom között járnak, míg az S jelzésű vonatpótló buszok Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek:

  • augusztus 7-19.
  • augusztus 21-25.
  • augusztus 28. - szeptember 8.

Forrás

Főlap Ingatlan Vágányzárra számíthatnak a Budapestre ingázók

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332887

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 19 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz