Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Ennyit fizet a céged az irodáért, amiben dolgozol

A budapesti irodaállomány folyamatos bővülésével 2017 második negyedévében a teljes állomány elérte a 3,35 millió négyzetmétert. Ha a bővülés üteme továbbra is folytatódik, 2 év alatt 700 ezer négyzetméternyi területtel gazdagodik az irodapiac. A kereslet jelenleg 99 ezer négyzetmétert tesz ki, ennek egy része kiemelt területeken helyezkedik el, mint például a Váci úti irodafolyosó vagy a központi üzleti negyed, itt akár havonta 15 vagy 22 eurót is elérheti a négyzetméterenkénti bérleti díj - derül ki a Cushman&Wakefield elemzéséből.

A budapesti irodapiacon folytatódik a történelmileg rekordalacsony üresedési ráta csökkenése, a 3,35 millió négyzetméter teljes irodaállomány folyamatosan bővül, jelenleg 390 ezer négyzetméternyi irodaterület áll építés alatt és várhatóan a következő két évben összesen 700 ezer négyzetméternyi területtel gazdagodik a teljes állomány, amennyiben a fejlesztési aktivitás továbbra is hasonlóan gyorsuló tendenciát mutat. Az év második negyedévében az új bérbeadások és a bővülések helyett az előbérleti szerződések kerültek előtérbe, miután a legnépszerűbb irodaházak tulajdonképpen már teljesen beteltek.

A bérleti díjak tekintetében a két kiemelt terület a Váci úti irodafolyosó, ahol átlagosan havonta 15,25 eurós (4700 Ft/m2) négyzetméteráron lehet bérelni, illetve a központi üzleti negyed (central business district, CBD) ahol 22 euró (6800 Ft/m2) a havi négyzetméterára az irodabérlésnek. A BRF 2017 második negyedévében összesen 178 bérleti tranzakciót regisztrált, melyek átlagos mérete 555 négyzetméter volt, így ha ekkora területű irodát béreltek a Váci úton, átlagosan 2,6 millió forintos havi díjat kellett fizetniük a cégeknek.

Ennyit fizet a céged az irodáért, amiben dolgozol

Forrás: Cushman&Wakefield


A kereslet 2017 második negyedévében 98 730 négyzetmétert tett ki, az előző negyedévben regisztrált értéket 47 százalékkal meghaladva. A szerződéshosszabbítások voltak a piac fő mozgatói, ezek a teljes kereslet 38,5 százalékát tették ki a második negyedévben, a fennmaradó több mint 60 százalékból a bővülések 10 százalékot, az előbérleti szerződések közel 19 százalékot és az új bérbeadások 33 százalékot tettek ki. A nettó abszorpció 2017 második negyedéve során pozitív maradt, a piacon a kihasznált területek nagysága összesen 19 265 négyzetméterrel nőtt.

Az üresedési ráta tovább csökkent, a második negyedév során 0,6 százalékponttal 8,6 százalékra süllyedt, ami Budapesten az eddig regisztrált legalacsonyabb ráta. A legtelítettebb alpiac továbbra is Dél-Buda 3,1 százalékkal, míg a legmagasabb üresedési rátát ismét az agglomerációban tapasztaltuk 33,1 százalékos értékkel.


2017.07.10 15:45 Szinte lehetetlen már költözni Budapesten

Forrás

Főlap Ingatlan Ennyit fizet a céged az irodáért, amiben dolgozol

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332390

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 41 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz