Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Magyarországon indult el Európa egyik legnagyobb ipari parki beruházássorozata

Nagy léptekben halad az országos iparipark-hálózat kiépítésével a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. A 2015 decemberében alapított, és Inpark néven bevezetett vállalat jelenleg 12 telekakvizíción, valamint két, összesen több mint 22 milliárd forint értékű és 80 ezer négyzetmétert meghaladó ingatlanfejlesztésen dolgozik.

A kormány még 2016 júniusában döntött egy országos iparipark-koncepció megvalósításáról, amelynek keretében felmérik a különböző tulajdonosi hátterű ipari parkokat, egy országos hálózatot hoznak létre a fejlesztésük nyomán és ehhez a megfelelő források hozzárendelését is engedélyezik.

A projekteket a telkek kiválasztásától az üzemeltetésig a cég valósítja meg, így a betelepülő hazai és nemzetközi partnerek előkészített területeket vehetnek birtokba, vagy kulcsrakész létesítményekben folytathatják tevékenységüket.

A kormány 2016 júniusában döntött egy országos iparipark-koncepció megvalósításáról. A gazdaság újraiparosítási stratégiájába is illeszkedő terv értelmében a NIPÜF Zrt. végzi a fejlesztési projektek tervezését, kivitelezését és üzemeltetését.

Magyarországon indult el Európa egyik legnagyobb ipari parki beruházássorozata

Az állami tulajdonú cég fő feladata az országos iparipark-hálózat kiépítése, illetve fejlesztése, ezen keresztül hazai és külföldi cégek letelepedésének ösztönzése. A fejlesztési projektek között egyaránt megtalálhatók lesznek sztenderd és egyedi igények szerint kialakított - úgynevezett built-to-suit - létesítmények, de igény esetén az előkészített, kiépített infrastruktúrával rendelkező telkek értékesítésére is sor kerül.

A jelenleg is zajló két, kiemelkedő léptékű projekten túl további városokban megvalósítandó beruházásokra vonatkozóan is születtek kormányhatározatok, tizenkét helyszínhez a szükséges forrásokat is hozzárendelték. Az érintett településeken tervezett telekvásárlásokra összesen több mint 40 milliárd forintot bocsátottak a NIPÜF Zrt. rendelkezésére. A forrásbevonás jelentős része tőkeemelés révén történt, amelyet több lépésben hajtott végre a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Négy városban, Békéscsabán, Nyíregyházán, Tatabányán és Veszprémben már meg is köttettek az elővásárlási szerződések, és a többi helyszínen - Érd, Miskolc, Nagykanizsa, Pécs, Sopron, Szekszárd, Szolnok és Zalaegerszeg - is előrehaladott fázisban vannak az ezekről szóló tárgyalások. A NIPÜF Zrt. célja, hogy az idei év végéig további tíz városban álljon a rendelkezésére megfelelő nagyságú, fejlesztésre alkalmas terület, jövőre pedig újabb 3-5 településen tervez telekakvizíciókat.

2017.02.21 11:50 Van esélyünk egy akkora multira, mint az Amazon?

2016.06.08 17:25 Országszerte fejlesztené az ipari parkokat a kormány

Forrás

Főlap Ingatlan Magyarországon indult el Európa egyik legnagyobb ipari parki beruházássorozata

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332890

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz