Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Kiderült, mennyien használják az új reptéri expresszbuszt

Kiderült, mennyien használják az új reptéri expresszbuszt
Naponta 2000 utas veszi igénybe az új repülőtéri 100E jelzésű expresszbuszt, amely Ferihegy és a belváros között közlekedik. A külföldi turistáknak vagy az utazni vágyóknak a taxik kivételével minden közlekedési eszköz használata esetén át kell szállniuk, akár metróval vagy vonattal utaznak, így a közvetlen busszal sokat spórolhatnak az utazási időn - szerepel a Magyar Idők cikkében.

A belvárosból közvetlen, átszállásmentes eljutást biztosító 100E autóbusz július 8-án kezdte meg a működését, naponta 2000 utast szállít, ami átlagosan 30 főt jelent egy-egy járaton. A Deák Ferenc térről hajnal 4 órától 23:30-ig félóránként indul minden egész és fél órakor, a repülőtérről az első járat hajnal 5 órakor, az utolsó járat pedig 0:30-kor indul a belváros felé, ugyancsak félóránként. A kora hajnalban a repülőtér irányába tartó járatok utasforgalma a legmagasabb, valamint mindkét irányra jellemzően átlagon felüli a délelőtt 10 és délután 4 óra között közlekedő járatok kihasználtsága.

A fenti adatok azt tükrözik, hogy a 148 személyes Conecto G csuklós buszok kihasználtsága jelenleg még szerény, és a Ferihegyen naponta megforduló 30 ezer utasból még csak kevesen veszik igénybe az új járatot. A gyorsbuszok utasai a buszvezetőtől vásárolhatják meg a 900 forintos jegyüket, az utazási idő 40-60 perc, ami versenyképes a 3-as metró és 200-as busz menetidejével szemben, de hosszabb, mintha saját gépkocsival vagy taxival utaznánk. Utóbbinak a költsége azonban sokkal magasabb, a legjobb esetben is minimum 6000 forintba kerül a taxis utazás, de távolabbi indulás esetén ennek duplája is lehet.

A repülőtér közúti megközelítésének azonban van egy gyenge pontja, ha a zárt gyorsforgalmi úton baleset történik, a kijutás alaposan megnehezül. Alternatív útvonal lehet a vasúti közlekedés, a fővárosból és az agglomeráció északi részéből gyorsan el lehet jutni a reptérre, a Nyugati pályaudvarról számos járat indul Kőbánya-Kispesten keresztül Ferihegy megállóhoz körülbelül 20 perces menetidővel, azonban ez sajnos a bezárt Ferihegy 1-es terminálhoz van közel, innen még el kell jutni Ferihegy 2-höz. Másik lehetőség, hogy Buda déli elővárosából vasúton a Kökibe utazunk, majd átszállással a reptér közelébe. Kelenföldtől odáig körülbelül 25 perc a menetidő. A BKV Budapest bérletével a városhatáron belül a vonatozásért nem kell külön jegyet váltani, anélkül a 20 kilométeres jegy ára 465 forint.

2017.06.27 12:53 Buszjárat indul Budapest belvárosából a reptérre
2017.07.07 17:11 Már holnap indul a 900 forintos reptéri busz

Forrás

Főlap Ingatlan Kiderült, mennyien használják az új reptéri expresszbuszt

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327406

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 58 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz