Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Egyetlen ábrán Európa legnagyobb ingatlanbefektetési célpontjai

2017 második negyedében az európai kereskedelmi ingatlanpiacra 74 milliárd euró érkezett, ami negyedével több a tavalyi forgalomnál - derül ki a CBRE legfrissebb kutatási adataiból. Közép-Európa a tavalyi évhez képest is jobban vonzza a befektetőket, a régió befektetési forgalmából a magyar piac 15 százalékkal részesedik.

2017 második negyedévében az erős ingatlanbefektetési forgalom jelentős részben a brit piac növekedésének köszönhető, hiszen a szigetországban 23,4 milliárd euróért cseréltek gazdát kereskedelmi ingatlanok, szemben az első negyedévben mért 16 milliárd euróval. A Logicor ingatlanportfólió eladása jelentős ügylet volt az Egyesült Királyságban, de még nélküle is növekedést mutat 2017-ben a brit ingatlanbefektetési piac a Brexit-népszavazás után elszenvedett visszaesése után.

A német piac újra bizonyította, hogy az európai ingatlanbefektetések növekedésének fő motorja kontinensen, miután 2017 első félévében 49 százalékkal, 26,5 milliárd euróra nőtt a tavalyi évhez képest (amelyből a második negyedre 13,9 milliárd euró jutott) miközben a kontinentális piac 15 százalékkal bővült. A dél-európai piacok, mint az olasz és a spanyol - Hollandiával együtt - szintén erős negyedévet tudhatnak maguk mögött, 110, 76 és 38 százalékos növekedéssel az egy évvel ezelőtti forgalomhoz képest. Franciaországban az elnökválasztást megelőző időszakban a befektetési piac némileg lassult, bár Macron megválasztása mind a bérlői, mind a befektetői várakozásokra pozitív hatással volt, így a befektetési piac bővülhet a második félévben.

Egyetlen ábrán Európa legnagyobb ingatlanbefektetési célpontjai

Klikk a képre!

2017 második negyedévének jó eredményeit a robusztus növekedést felmutató ipari és logisztikai szektor szállította, és - bár kisebb mértékben - az alternatív befektetési piac is jól teljesített, ahogy a befektetők diverzifikálják portfóliójukat. Az ipari ingatlanbefektetések 303 százalékos bővülést produkáltak (aminek a jelentős Logicor-ügylet is része volt), az alternatív ingatlanok piaca pedig ötödével nőtt, ezzel szemben az irodapiac 6 százalékos visszaesést könyvelhetett el 2017 második negyedévében az előző év hasonló időszakához képest.
A kimagasló 2016-os eredmény (1,54 milliárd euró) után a magyar kereskedelmi ingatlanbefektetési piacon 795 millió eurót költöttek a befektetők 2017 első felében. A közép-európai régió a tavalyi évhez képest még vonzóbbá vált a befektetők szemében, Magyarország pedig 15 százalékos arányt képvisel a teljes befektetési forgalomban. Az alpiacokat tekintve a forgalom kiegyenlítettebb, mint az elmúlt években: az irodapiac 41 százalékkal részesesedett a teljes forgalomból 2017 első félévében az 2016-os 55 százalék után, míg mind a kiskereskedelmi (31 százalék), mind az ipari szegmens (28 százalék) javított részesedésén.

Az irodapiacon 3 jelentős ügylet is meghaladta az 50 milliós értéket, és mindhárom esetben hazai alapok voltak a vevők. Az átlagos ügyletnagyság 40 millió euró volt, egy négyzetméter ára 2000 - 3000 euró között mozgott, első generációs és új épületek egyaránt eladásra kerültek. A legnagyobb ügylet a Nordic Light irodaház megvásárlása volt az Erste Ingatlanalap által.

A kiskereskedelmi ingatlanok befektetési piaca 248 millió euró forgalmat bonyolított 2017 első felében, a piacot két, nem-központi elhelyezkedésű bevásárlóközpont megvásárlása dominálta a CPI által. Az ipari alpiac diverzifikáltabb volt, itt országos kiterjedésű portfólió és első osztályú városi ingatlan is gazdát cserélt.

Forrás

Főlap Ingatlan Egyetlen ábrán Európa legnagyobb ingatlanbefektetési célpontjai

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1134
Cikkmegtekintések találatai
326961

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 93 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz