Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Itt élnek Budapesten a gazdagok és a modern juppik

Az új Hoodmaps weboldal, egy közösségi közreműködés alapján szerkesztett térkép, amelyen keresztül a felhasználók úgy fedezhetik fel a városokat, mintha helyi lakosok lennének. A térképet használók a városok egyes részeit hat különböző színből választva "lefesthetik" az alapján, hogy milyen jellemzője van az adott területnek - olvasható az archdaily.com cikkében.

A weboldalon nagyvárosok ezrei találhatóak meg, amelyeket folyamatosan szerkesztenek új felhasználói tartalmakkal, például a Google Maps-en megjelölt turista zónákról szóló információkkal. A készítő, Pieter Levels felismerte, hogy igény van egy olyan szolgáltatásra, ami segít megtalálni a kulturálisan gazdag részeit egy városnak miközben nyaraláson vagy egy utazáson veszünk részt. A térképet bárki szerkesztheti, ha többen másképpen színeznek be egy-egy területet, a legnépszerűbb szín jelenik meg a térképen. A színezésen felül különböző címkéket is hozzá lehet adni az egyes helyekhez, mint például "jó étterem" vagy "sűrű forgalom", amelyek megváltozhatnak a pozitív és negatív szavazatok alapján.

Az egyes területekre vonatkozó hat jellemvonás:

  • egyetemi,
  • hipszter,
  • turista,
  • gazdag,
  • öltönyös,
  • "k onzervatív"

Itt élnek Budapesten a gazdagok és a modern juppikKép forrása:hoodmaps.com
A fiatal weboldal még szerkesztési és bővítési fázisban van, és a fejlesztők célja, hogy elérhetővé tegyék a felhasználóknak, hogy megoszthassák a saját maguk által elkészített térképeket, illetve akár statisztikák készítésére is felhasználhatóak legyenek az oldalon szereplő adatok.

Várostervezés szempontjából fontos, hogy milyen tapasztalatokat szereznek az emberek az egyes területekről. A tervezők és építészek hasznos adatokat kaphatnak az oldalról, ennek ellenére a kezdeti sikerek után az oldal hasonló negatív kritikákat kapott, mint a többi alkalmazás és weboldal, amik közösségi közreműködés alapján szolgálnak információval. Azzal, hogy nyilvános és ellenőrizetlen felhasználói véleményekre hagyatkoznak, könnyen elveszhetnek a térképről leolvasható hasznos információk.

Forrás

Főlap Ingatlan Itt élnek Budapesten a gazdagok és a modern juppik

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327652

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 85 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz