Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

A bérleti díjak már több helyen is a csúcshoz közelítenek

A Private Rented Sector (magán bérlakáspiac) beruházásai továbbra is bővülnek világszerte. Európában új nemzetközi és hazai befektetők lépnek be például az angol piacra, de Németországban és Franciaországban is magas a tranzakciók száma. Ezzel szemben az Egyesült Államokban a hosszan tartó boom után, egyre inkább lassul a piac - a JLL tanulmánya alapján. Bár Magyarországon kevésbé meghatározó a bérlakáspiac, ugyanakkor a globális trendek alakulása értékes információval szolgálhat a magyar piac alakulásáról is.

Bár Magyarországon kevésbé meghatározó a bérlakáspiac, külföldön az ingatlanszektor fontos ága, ahol a befektetők egész bérházakat, társasházakat vásárolnak meg, a lakók pedig tőlük bérlik az ingatlanokat.

Az Egyesült Államokban a bérleti díjak növekedése várhatóan lelassul 2017-18-as években a társasházak piacán, az új kínálat fokozatos növekedésével, ami a folyamatban lévő projektek befejeződésének köszönhető. Az ábra alapján, az amerikai piac már elérte a csúcspontot, egyes városokban például New Yorkban vagy San Franciscoban már elkezdődött a bérleti díjak csökkenése.

A bérleti díjak már több helyen is a csúcshoz közelítenek

Forrás:JLL


Európában folytatódik az intézményi befektetések növekedése, az angol piacon az új hazai, és nemzetközi belépők is jelentősek. Németországban a megnövekedett tranzakciós aktivitást az árak növekedése kíséri. A jelenlegi alacsony kínálat magas likviditással párosulva várhatóan ennél is magasabb tranzakciós aktivitást fog eredményezni a 2017-es évben. A francia lakossági befektetések piaca továbbra is jól teljesít, a meglévő lakóépületek felvásárlása jól kamatozik, különösen Párizsban és a környékén. Az európai lakossági bérlői piac még nem érte utol az óceánon túli folyamatokat, több helyen már csúcsosodnak a bérleti díjak, de vannak még országok ahol továbbra is növekedés várható.

A bérleti díjak már több helyen is a csúcshoz közelítenek

Forrás:JLL

További politikai korlátozásokat vezettek be Kína több városában is további politikai korlátozásokat vezettek be, hogy megkülönböztethetőek legyenek azok, akik első, és akik második lakásukat vásárolják, illetve szabályozták a magasabb foglalókat és az eladási volument is. Ezzel szemben Szingapúrban némiképp enyhítettek a szabályokon, az eladási volumen valamelyest fejlődött a prémium területeken. Hong Kongban az eladási aktivitás felgyorsult, annak ellenére, hogy novembertől plusz teherrel sújtották az adásvételeket. A térségben egészen különbözően alakulnak a bérlakáspiacok, Hong Kongban és Szingapúrban az árak elérték a mélypontot, miközben Pekingben és Bankokban a csúcshoz közelítenek.

A bérleti díjak már több helyen is a csúcshoz közelítenek

Forrás:JLL


Forrás

Főlap Ingatlan A bérleti díjak már több helyen is a csúcshoz közelítenek

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332937

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz