Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Elképesztő árakon vesznek egyesek lakásokat

Elképesztő árakon vesznek egyesek lakásokat
Nem meglepő módon, több mint százszoros árkülönbség van egy budapesti luxusingatlan és egy vidéki 20 négyzetméteres családi ház között. A legdrágább, 100 millió forint feletti ingatlanok mind Budapesten és Pest megyében keltek el, a listavezető egy 400 milliós villa, ezzel szemben a másik véglet egy borsodi vályogház, amely telekkel együtt csupán 650 ezer forintért cserélt tulajdonost - derül ki az Otthon Centrum közleményéből.

A legdrágábbak


Az év első hat hónapjában értékesített használt társasházi lakások közül a fajlagos ár alapján a legdrágább ingatlanok közül kettőt a belvárosi "Banknegyedben", egyet pedig az Andrássy úton adtak el, a legmagasabb fajlagos áron eladott pedig a belváros déli részén található. A legdrágább ingatlan négyzetméterára 1,5 millió forint volt, ez a lakás mindössze másfél szobás és 75 millió forintért kelt el. A többi, körülbelül 1 millió Ft/m2 áron értékesített ingatlan, többnyire 3-5 szobás társasházi lakás, amelyek bőven 100 millió forint felett keltek el, a legdrágábbért 140 millió forintot fizettek. Hasonló áron új építésű ingatlanokat lehet kapni a befektetők által felkapott belső pesti kerületekben, igaz a beépítés sűrűsége erősen limitálja az itt épülő projektek számát.

Ha az abszolút ár szerint állítjuk sorrendbe az idei év legdrágább ingatlanjait, akkor az idei csúcstartó a Széchenyi-hegy oldalában fekvő villa, amely hat szobával és panellakás alapterületű teraszokkal rendelkezik, ezzel elérve a 400 millió forintos árat. Az előző, közel ötszáz négyzetméteres ingatlan alapterületéhez képest fele akkora az idei társasházi csúcstartó. A 200 millió forintért megvásárolt II. kerületi társasházi lakás 6 szobás, és egy 90 négyzetméteres terasz is tartozik hozzá, remek panorámával.

De nem csak a belvárosban vagy a budai zöldövezetben akadnak ilyen kategóriában adásvételek. A XVIII. kerületben 3 hónap alatt elkelt egy 10 éves luxus családi ház, amiért közel 150 milliót fizetett az új tulajdonos. Pest megyében az első félév során a legmagasabb összegért eladott ingatlan a Nagykovácsiban közel 170 millió forintért értékesített korszerű, megújuló energiával működő 6 szobás családi ház volt. Szobaszám tekintetében a csúcstartó egy 11 szobás sashalmi ház, de Tatabányán, Törökbálinton és Szigetszentmiklóson is értékesítettek 8 szobás, legalább 350 négyzetméteres családi házat.

A legolcsóbbak


Az idei legkisebb lakás egy erzsébetvárosi századfordulós bérház első emeleti 10 négyzetméteres lakása volt, amiért 7 millió forintot fizetett új tulajdonosa. 5 négyzetméterrel nagyobb, de bő másfél millióval olcsóbb volt egy szegedi, udvari kislakás. Az apró lakások csúcstartói között további három nagyon eltérő adottságú 17-18 négyzetméter alapterületű ingatlan említhető, van közöttük angyalföldi panel, VI. kerületi századfordulós bérház és az 1960-as évekből származó újpesti téglaépítésű társasházi lakás is.

Az új tulajdonosra lelt legkisebb házak mindegyike 20 négyzetméteres családi ház volt, Szabolcstól, Hajdú-Bihar megyén át, Komárom-Esztergom megyéig, sőt még a nyugati határszélen, Győr-Moson-Sopron megyében is adtak el ilyeneket. A legolcsóbb ház nem a keleti országrészben, hanem Győrszabadhegyen talált gazdára 1,3 milliós vételárral. Nyíregyházán másfél év várakozás után adták el a kisméretű családi házak között a legdrágábbat, mintegy 6,5 millió forintért.

A fajlagosan legolcsóbb eladások között egészen megdöbbentő értékeket is találunk, Zala megyében hat szobás lakást lehetett venni 5 ezer forintos négyzetméteráron, így a patinás, múlt század elején épült 200 négyzetméteres családi ház, mindössze 1 millió forintba került. 10 ezer forintos négyzetméterár alatt Baranyában és Borsodban, 10 és 20 ezer forintos ársávban Heves, Zala és Tolna megyében voltak adásvételek, jellemzően falvakban.

Ezek a családi házak jórészt abszolút értékben is negatív rekorderek voltak, a legolcsóbb mindössze 650 ezer forintért cserélt gazdát. A 90 négyzetméteres, két és félszobás vályogház és a hozzá tartozó 1,5 ezer négyzetméteres telek egy borsod megyei faluban talált vevőre. Az 1-1,5 milliós árkategóriában jellemzően kisebb alapterületű, közepes vagy rossz állapotú, 1-2 szobás családi házak cseréltek gazdát az ország legkülönbözőbb tájain.


Forrás

Főlap Ingatlan Elképesztő árakon vesznek egyesek lakásokat

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433818

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 61 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz