Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Úszó szigetekkel élnék túl a klímaváltozást a hollandok

Úszó szigetekkel élnék túl a klímaváltozást a hollandok
Holland kutatók egy óriási úszó sziget modelljét mutatták be, amely két évtizeden belül akár lakóépületeknek, kikötőknek, parkoknak biztosíthat helyet - szerepel a Világgazdaság cikkében.

A 87 különböző méretű úszó háromszögből épülő hatalmas flexibilis sziget 3 négyzetkilométer területű lenne, a tengerfenékhez és a parthoz rögzítenék és a megépítéséhez betont vagy vasat használnának. A tengerek magas vízszintje, a városok túlnépesedése és a fokozott tengeri tevékenység mind olyan problémák, amire egy újszerű és hatékony megoldást jelenthet az úszó kikötők és városok kialakítása - nyilatkozta Olaf Waals, a holland tengerkutató intézet (MARIN) szakembere.

A 6X8 méteres fából és polisztirénből készült modellt egy hatalmas víztartályban helyezték el, ahol a szakemberek szimulálták a szelet, a hullámokat, a viharokat, hogy bemutassák elképzelésüket néhány lehetséges befektetőnek. A szigetet további teszteknek is alá fogják vetni, megvizsgálják hogyan hat a tenger élővilágára, mennyibe kerülne a megvalósítása, kibírja-e az apály-dagály jelenséget, és a különböző időjárásokat.

A más európai kutatók együttműködésével folyó Space at Sea program 1,6 millió euró támogatást kapott az Európai Uniótól, hogy három éven át tanulmányozzák egy ilyen sziget felhasználásának különféle lehetőségeit, alga- vagy haltenyésztő-telepek létrehozásától egészen a városok, kikötők életre hívásáig. A sziget megépítése technikailag 10-20 éven belül megvalósítható lenne és nagyban hozzájárulna egy "kék jövő" létrehozásához, amely a Földet 70 százalékban borító óceánok és tengerek felhasználásának hosszú távon fenntartható módszereit keresi.

Forrás

Főlap Ingatlan Úszó szigetekkel élnék túl a klímaváltozást a hollandok

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327691

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 94 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz