Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Rá sem ismersz majd a jövő otthonaira

Ha informatikáról van szó, napjaink egyik legdivatosabb kifejezése az Internet of Things (IoT). Az internethez csatlakozó okoseszközök nemcsak a közvetlen környezetünkben elérhető "kütyükön" keresztül képesek megkönnyíteni életünket, de az épületek, sőt egész városok szintjén is. A Schneider Electric kutatása alapján az épületüzemeltetők 63 százaléka okos analitikai eszközökkel kívánja hatékonyabbá tenni létesítménye működését, és 88 százalékuk szerint 2019-re ez a beruházás meg is térül.

Tisztább, hatékonyabb, biztonságosabb


Világszerte a szervezetek közel kétharmada tervezi, hogy kihasználja az Internet of Things lehetőségeit arra, hogy elemezze ügyfeleinek viselkedését és ezen keresztül jobb szolgáltatásokat nyújtson. Az üzleti döntéshozók egyéb fontos előnyöket is látnak az IoT-eszközök alkalmazásában, melyek közül a
  • az erőforrások jobb kihasználása
  • nagyobb biztonság
  • a munkavégzési és életviteli szokásaink megváltoztatása
  • a vásárlók jobb kiszolgálása
  • a légszennyezés csökkentése
  • több szabadidő

is a lehetséges előnyök között szerepel.

IoT az épületekben


Az IoT nem csupán a közvetlen környezetünkben gondoskodik nagyobb kényelemről. Ha a lakásban található okoseszközöknél eggyel nagyobb egységet, például teljes intelligens épületeket vizsgálunk, az ott telepített szenzorok képesek érzékelni olyan fontos tényezőket, mint a hőmérséklet, páratartalom, jelenlét, szén-dioxid-szint és a közművek állapota. A fejlett épületautomatizálási és energiafelügyeleti rendszerek ezen információk alapján optimalizálni tudják a folyamatokat és az energiafogyasztást.

Az okoseszközök épületekben való alkalmazásáról azonban még megoszlanak a vélemények. Egyes lakásfejlesztők már most elengedhetetlennek tartják, míg mások szerint a lakosság még nem készült fel ezek használatára. A Portfolio Ingatlan által szervezett tavaszi Lakás Konferencia 2017-en szakértők vitatták meg az ezzel kapcsolatos véleményüket.

2017.03.26 06:24 A csúcsmodern, távhővel fűtött házaké a jövő?

IoT a városokban


Az IoT a lakó- és irodaházakon túl nagyobb egységben, a városok szintjén is komoly lehetőségeket tartogat. Az időjárási körülmények alapos elemzésével pontosabb előrejelzések készíthetők, amelyek segítik a kockázatok csökkentését. A biztonság is növelhető videokamerás megfigyelőrendszerekkel, valamint az energiafogyasztás optimalizálásához és a fenntarthatóbb működés biztosításához is elérhetők intelligens rendszerek. A smart city szoftverek valós idejű adatokkal és elemzéssel segítik a döntéshozatalt és a folyamatok optimalizálását, legyen szó tömegközlekedésről, vízfelhasználásról és szennyvízkezelésről vagy éppen az adatközpontok és egyéb létesítmények optimálisabb üzemeltetéséről.
Rá sem ismersz majd a jövő otthonairaMetrodom City Home, További információkért kattints a képre!

Forrás

Főlap Ingatlan Rá sem ismersz majd a jövő otthonaira

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433765

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz