Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Kincset érő helyszínek, ahol jó ötlet a lakásvásárlás

Az ingatlanpiac legértékesebb kincseit a különleges helyszíneken találjuk. A központban vagy a metrómegálló közelében fekvő, a parkra vagy a sétálóutcára néző lakások mindig megtalálják azt a vevőt, aki magasra értékeli az adott lokációt. A kutatások szerint azonban két természetileg különleges helyszín garantálja a legmagasabb ingatlanfelárat: a hegyvidék és a vízpart. Az ilyen kivételes adottságú helyeken fekvő ingatlanok ára két ok miatt is magasabb, mint a többi lakásé. Egyrészt a kedvezőbb adottságú helyszíneken eleve jobb ingatlanok épülnek, másrészt - még az ugyanolyan lakásokért is - hajlandók vagyunk többet fizetni, ha hegyre vagy vízpartra épültek - olvasható a ZILLOWSZTORIK című könyvben.

Az amerikai piacon készült felmérés szerint a tengerparti ingatlanpiac gyakorlatilag garantált sikerre van ítélve, még az egyre veszélyesebb árhullámok ellenére is. A világon több száz millióan élnek közvetlenül árvízveszélyes területen és az időről-időre bekövetkező természeti katasztrófák sem csökkentik a tengerpart népszerűségét. A biztonságosabb területek azonban még a veszélesebb városokban is felértékelődnek. New Orleansban azok a házak, amik 30 cm-rel magasabb talapzaton állnak, évekenkeresztül 1,4 százalékkal voltak átlagosan drágábbak, mint az alacsonyabban fekvő épületek. A Katrin hurrikán után viszont ez a különbség már 4,6 százalékra emelkedett.

A magyar tenger partján nem fenyeget árhullám, így nem meglepő, hogy a tó természeti szépségei igen tetszetős lakásárprémiumot eredményeznek. A Balaton-parti települések utcái közül a tíz legdrágább a part közvetlen közelében fekszik. Ezek az utcák a 400 ezer forint feletti négyzetméteráruk jó részét a vízpartnak köszönhetik, a Balaton nélkül nem lennének különlegesek az ingatlanvásárlók számára. Hegyvidéki üdülőövezeteink ingatlanárai ugyancsak kiemelkednek a környékbeliekhez képest, a friss levegő és a természet közelsége mindig vonzó szempont.

Kincset érő helyszínek, ahol jó ötlet a lakásvásárlás

Forrás: MNB Lakáspiaci jelentés


A fentieket példázza az MNB árindexe is, amin jól látszik, hogy a balatoni településeken még a válság mélypontján is kisebb volt az árak visszaesése az országos átlagnál, a partközeli utcák áraiban pedig szinte egyáltalán nem érződött a válság, legfeljebb a tranzakciószámok estek vissza.

Budapesten belül is megtaláljuk a hegy- és vízpartprémiumot. A fővárosi lakások árát még magasabbra srófolja a Duna-part. A folyó látványelemként, levegőcsatornaként és városszerkezeti szempontokból adódóan is jelentős árelőnyhöz vezet. A Duna-menti övezetek népszerűségéről az újabb ingatlanfejlesztések is tanúskodnak: sűrű beépítésük jól mutatja a vízparti lakások iránti kiemelkedő keresletet. A budai hegyvidék egyedi ingatlanállománya ma is különleges kincseket rejt, ami akár egymillió forint feletti négyzetméterárat is generálhat.

A legjobb persze az, ha a magaslati levegőt és a víz szépségét egyszerre élvezheti valaki otthona teraszán. Ezt igazolja, hogy a Lakásriport 2016 év végi adatai szerint a keleti tájolású új építésű budai lakások 15 százalékkal drágábbak, mint a többi hasonló, környékbeli új ingatlan.

Kincset érő helyszínek, ahol jó ötlet a lakásvásárlás

Forrás

Főlap Ingatlan Kincset érő helyszínek, ahol jó ötlet a lakásvásárlás

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327657

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 88 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz