Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Sorban állnak az építőanyagért a legnagyobb fejlesztőcégek

Sorban állnak az építőanyagért a legnagyobb fejlesztőcégek
Heteket kell várni egyes építőanyagokra, a kivitelezőkre meg esetenként még többet, ugyanis az építőipari megrendelésállomány ugrásszerű emelkedése kapacitáshiányt okozott - írja csütörtöki számában a Világgazdaság a Mapei Kft. tájékoztatására hivatkozva.

Az építőipari konjunktúrára alapozva már gyárat is bővítő építőanyag-gyártó cég az első félévben jelentős, 30 százalékos forgalomnövekedést tapasztalt az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

A CSOK és az 5 százalékos lakásáfa közvetetten a munkaerőpiacra is hatással van, a kínzó szakemberhiány miatt hatalmas a verseny a munkaerőért. A jó szakemberek megtartására a cégek nem keveset költenek, akár 30 százalékos béremelésekre is hajlandók már. A kivitelezői kapacitáshiány kezelésében a gyártók is elkötelezettek, több kezdeményezéssel éltek a szakemberképzés kiszélesítése érdekében - mondta el Szarka László, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség ügyvezetője. Az építőanyag-gyártók kapacitásával nincs gond, az ágazatban még vannak tartalékok.

Az építőipar fellendülése a cégalapítási kedvet is megdobta, a Bisnode adatai szerint az első negyedévben alapított cégek többségét építőipari profillal hozták létre.

2017.06.30 10:57 Durva csúszások jönnek az újlakásprojekteknél

2017.06.29 13:25 Durranhat a "lakáslufi", ha nem jön időben a döntés

Forrás

Főlap Ingatlan Sorban állnak az építőanyagért a legnagyobb fejlesztőcégek

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433791

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 55 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz