Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Magyarok százezrei örülhetnek a csökkenő bérleti díjaknak

Londonban elkezdődött a bérleti díjak csökkenése, 2,6 százalékkal alacsonyabb árat kell a bérlőknek fizetniük havonta, az előző év júniusához viszonyítva, ami jó hírt jelent az ott dolgozó közel 200 ezer magyarnak. Az ország más régióiban azonban még sok helyen emelkednek a bérleti díjak - olvasható a The Telegraph elemzésében.

Az egy évvel ezelőtti csúcs után, már a második hónapja csökkennek a bérleti díjak Angliában. A csökkenés 0,3 százalék volt júniusban, amivel az átlagos bérleti díjak 908 fontra (320 ezer forint) mérséklődtek. Londonban nagyobb a csökkenés, mint bárhol máshol az országban. 2,6 százalékkal alacsonyabbak a bérleti díjak az előző évihez képest, ezzel egy átlagos lakás bérlése 1524 fontra (535 ezer forint) becsülhető. Londonban nagyságrendileg háromszor annyiba kerül a bérlés, mint Budapesten, ahol 170 ezer forint az átlagos bérleti díja egy újszerű lakásnak.

Magyarok százezrei örülhetnek a csökkenő bérleti díjaknak

A londoni csökkenést némileg enyhíti, hogy az ország más részein akár 3,5 százalékos növekedést is tapasztalhattak a bérlők. Az eltérő tendenciáknak egyik lehetséges oka, hogy sok főbérlő hezitál, és a bizonytalan gazdasági környezetben még nem emeli meg a havi bérleti díjat, a kínálatot magasan meghaladó kereslet ellenére sem.

A bérleti díjak mellett azonban a lakások átlagos árai is csökkenést mutatnak a Brexit óta, úgy tűnik tehát, a lakáspiaci boom véget érhet Londonban.

Magyarok százezrei örülhetnek a csökkenő bérleti díjaknak

Lakásár-index Londonban és az Egyesült Királyságban, forrás: RICS, Bloomberg


2017.07.05 11:38 Mennyiért bérelhetünk lakást egyetemista gyerekünknek?

Forrás

Főlap Ingatlan Magyarok százezrei örülhetnek a csökkenő bérleti díjaknak

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327412

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 61 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz