Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Sokat keresett az állam az ingatlanjain

Sokat keresett az állam az ingatlanjain
Az MNV adatai alapján 16,5 milliárd forintért adott el ingatlanokat a fővárosban 2014 óta, míg vidéken 5 milliárd forint értékben köttettek adásvételek, ezen belül is a legtöbb a Balaton parthoz kapcsolódóan. Összesen közel hatszáz adásvétel történt az országban, a legmagasabb áron értékesített ingatlanok a fővárosban találhatóak - írja az Index.

Az Index által kikért, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által 2014 óta értékesített ingatlanok listájából kiderül, hogy az eladások többsége Budapesten és pár Balaton környéki településen történt. 2014 óta zajlott tranzakciók során 5 esetben érte el a vételár a milliárdos nagyságrendet. A nagyobb eladásokra mind a fővárosban került sor. Az MNV adatai szerint 16,5 milliárd forintért adott el ingatlanokat az állam a fővárosban az elmúlt két és fél évben, illetve az értékesített vidéki ingatlanok értéke 5 milliárd forint volt, amelynek többsége a Balaton partján található. A legtöbb adásvétel tavaly történt, a legtöbb nagy értékű ingatlan azonban az idén kelt el. A 2014 óta eltelt időszak legnagyobb tranzakciója a Fradiváros építéséhez kapcsolódik, az állam 5 milliárd forintért adta el az Üllői út - Könyves Kálmán körút kereszteződésében fekvő telket 2015-ben, ahol konferenciaközpont és szálloda épül.

2017-ben az értékesítést három ingatlan eladása növelte meg jelentősen, az V. kerületben a Zrínyi utca 3-ban 3,05 milliárd forintért adta el az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) irodaházát.

OGYÉI Irodaház (Forrás: Google Maps)

Szintén értékesítésre került a Széchenyi rakpart 12. alatt található ingatlan, az V. kerületben a Parlament mellett, bár az ügylet technikailag nem is idén, hanem 2016 decemberének utolsó napjaiban köttetett. A 18 lakásos Biarritz ház 1458 milliárd forintért kelt el.

Biarritz ház (Forrás: Google Maps)

A harmadik kiemelkedő adásvétel az Andrássy úti Sugárúti palota volt, amelyet a WHB Vagyonkezelő Kft. vásárolt meg 723,6 millió forintért.

Forrás

Főlap Ingatlan Sokat keresett az állam az ingatlanjain

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1195
Cikkmegtekintések találatai
386450

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz