Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Világvárosok, ahol az irodákat aranyáron mérik

Hongkong központja és a londoni West End áll a CBRE globális listájának élén: ebben a két városrészben a legmagasabbak az irodabérleti költségek a világon. Budapest belvárosában a londoni költségek alig tizedét fizetik a bérlők - derül ki CBRE legfrissebb kutatásából.

Hongkong központja és a londoni West End üzleti negyed maradt a világ legdrágább irodapiaci lokációja; Ázsia egyik pénzügyi központjában évente 3 256 dollárba kerül egy négyzetméternyi első osztályú iroda bérlése, a West Enden pedig 2 302 dollárba. Az első öt legdrágább városrész közé bekerült még a New York-i Midtown (2 183 dollár), Hong Kong West Kowloon negyede (2 045 dollár) és Peking központi pénzügyi negyede (1 971 dollár). Összehasonlításképp Budapesten egy prémium iroda éves bérleti díja 200 dollár körül mozog négyzetméterenként, vagyis mindössze 1/16-od része a hongkongi értékeknek.

Hongkongban egyébként nem csak az irodák drágák, lakásárak tekintetében is a világ élvonalába tartozik.

2017.06.17 10:32 Milliók élnek nyomorban a világ egyik vezető pénzügyi központjában

A CBRE globális listájának első 10 helyezettjei olyan nagyvárosok, amelyek továbbra is képesek vonzani és megtartani jelentős bérlőiket - mondta el Richard Barkham, a CBRE vezető közgazdásza. A lista a bérleti költségek alapján rangsorolja a világ nagyvárosainak városrészeit, amelybe beletartozik a bérleti díj, a helyi adók és a szolgáltatási díjak egyaránt. A költségszint 2017 első negyedévének végén 1,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az amerikai kontinens 3,6 százalékkal, Európa 0,8 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térség pedig 1,2 százalékkal drágult 2016 márciusától 2017 márciusáig.

Világvárosok, ahol az irodákat aranyáron mérik

A dél-afrikai Durbanban emelkedtek az irodabérleti költségek a legnagyobb arányban (+21,2 százalék), Európában pedig Stockholm drágult a legjobban (+18,8 százalék), de Palma de Mallorcán, Belfastban és Amszterdamban is jelentősen nőttek a költségek. Az ázsiai és csendes-óceáni térségben a kínai Sanghaj Puxi negyede, a kínai Guangzhou, az indiai Bangalore és Sanghaj Pudong városrészében emelkedtek leginkább az irodabérleti költségek. Az amerikai kontinensen az argentin főváros, Buenos Airesben, a texasi Houston elővárosi részén és a New Yorki-i Midtown déli részében kell a bérlőknek a legnagyobb költségnövekedéssel szembenézniük.

A legdrágább 50 helyszín közül - 2017 első negyedévének végén - 21 az ázsiai és csendes-óceáni térségben, 16 az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika), 13 pedig Amerikában található.

Forrás

Főlap Ingatlan Világvárosok, ahol az irodákat aranyáron mérik

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332948

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 60 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz