Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Hatalmas fejlesztési támogatást kap a Balaton

Hatalmas fejlesztési támogatást kap a Balaton
A következő három évben a Balaton, a Sopron-Fertő, valamint a Tokaj-Felső-Tisza-Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térségekben tervezett projektek megvalósításához 117 milliárd forintot biztosít a kormány - írja a Kormány.hu. A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a források akár már holnaptól rendelkezésre állnak - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Sosem látott mértékű fejlesztési forrás áramlik a Balatonhoz, ami nagy lehetőség az üdülőrégiónak. A program részeként a következő három évben infrastrukturális, víz- és ivóvíz-minőségi, közlekedési fejlesztések valósulhatnak meg, de arra is oda kell figyelni, hogy a helyiek életminősége is javuljon. Az MTÜ balatoni közlekedéssel kapcsolatos programjában elsősorban a kerékpáros-, a hajós-, és a tömegközlekedést fejlesztik a jövőben azzal a céllal, hogy háttérbe szoruljon az autós közlekedés a tó térségében.

A fentiek mellett meg kell említeni a már folyamatban lévő strandfejlesztéseket is, amelynek során 55 balatoni strand újulhat meg még az idén közel 2 milliárd forintból, további célként pedig a belső égésű motorral hajtott hajókat tervezik kitiltani a Balatonról, így a jövőben csak elektromos motorral hajtott vízi járműveket lehetne használni a tavon. A szabályozás a vitorlásokat nem fogja érinteni.

Az MTÜ vezérigazgatója kiemelte, hogy a mostani fejlesztési források összefogásával az üdülőrégió a következő 20 évben Európa egyik legdinamikusabban fejlődő, legélhetőbb turisztikai térségévé válhat. Az ágazat pedig a jelenlegi 10,0-10,5 százalékos részesedését a GDP-ből 2019 végére 16 százalékra emelheti, ami Ausztriához hasonló érték.

2017.06.30 13:09 Ha nem ömlik az EU-pénz, rögtön felejt a magyar

Forrás

Főlap Ingatlan Hatalmas fejlesztési támogatást kap a Balaton

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332451

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 67 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz