Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Kiderült, kik bérelnek ma lakást Magyarországon

A lakásvásárlás és a lakásbérlés mellett és ellen is szólnak érvek, tény azonban, hogy Magyarországon az emberek többsége saját tulajdonú lakásban él. Nincs ez másként Európa többi országában sem, az arányok azonban mások. Míg nálunk alig több mint minden tizedik ember bérel, addig van olyan ország, ahol 50-50 százalék a bérlők és a saját lakásban élők aránya. Te mit gondolsz, jó ötlet a bérlés? Most elmondhatod a véleményed, szavazz!

Te bérelsz vagy bérelnél lakást?


Az, hogy egy országban a bérlők vagy a tulajdonosok vannak többségben számos októl függ. Európa szegényebb országaiban általában magasabb a saját lakásban élők aránya, míg a tehetősebb országokban többen döntenek a bérlés mellett. Ebben az is szerepet játszhat, hogy a magasabb jövedelműek többféle befektetéssel rendelkeznek, míg a szegényebbek számára a - gyakran hitelből megvett - lakás az egyetlen nagyobb értéktárgy.

Kiderült, kik bérelnek ma lakást Magyarországon


Ha Magyarországon a jövedelmi tizedek szerint megnézzük, jól látszik, hogy a legmagasabb jövedelmi tizedbe tartozók bérelnek a legmagasabb arányban lakást, míg a legkevesebb bérlő a középső tizedből kerül ki. A legkisebb jövedelműek felé haladva ismét növekedni kezd a bérelt lakásban élők aránya, ők azonban feltehetően nem önszántukból választják a bérlakást, sokkal inkább az anyagi helyzetük egyszerűen nem teszi lehetővé azt, hogy akár a hitelfelvételhez minimálisan szükséges 20 százalékos önerőt összegyűjtsék és a felvett lakáshitelt folyamatosan törlesszék. Nem véletlenül emelkedik meg a legalacsonyabb jövedelműek körében az önkormányzati bérlakásban élők aránya, miközben a magasabb jövedelműek felé haladva ennek aránya egyre csökken.
Kiderült, kik bérelnek ma lakást Magyarországon
FÁY 85, További információkért kattints a képre!

Kiderült, kik bérelnek ma lakást Magyarországon

Forrás

Főlap Ingatlan Kiderült, kik bérelnek ma lakást Magyarországon

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332915

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 41 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz