Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Sok baj van a 3-as metróval - Van közöttük néhány hajmeresztő is

Sok baj van a 3-as metróval - Van közöttük néhány hajmeresztő is
A BKV közlése szerint megtalálták az újragyártott orosz metrókocsik meghibásodásának okát, ugyanakkor a 24.hu BKV-s forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a jelentkező hibákat "buhera" megoldásokkal hárítják el, amelyhez az orosz gyártól eddig nem sok segítséget kaptak.

A 24.hu írása szerint a fő probléma, hogy a metrószerelvények felújítására szánt pénz, valójában nem elég a rendszerek teljes cseréjére, így több esetben spórolni kellett. Például az úgynevezett automatikus vonatvezérlő rendszer (AVR) cseréjén, melyeket a régi szerelvényekből mentettek ki, és szereltek be az újakba, ami azonban már a rendszerváltás előtti első beszerelésekor is elavultnak számított. Ez a rendszer felelős például azért, hogy hol kell megállnia a metrónak ahhoz, hogy az ajtói kinyíljanak, ami az új metrószerelvényeknél többször is előfordult hibaként, és úgy került megoldásra, hogy megnövelték a távolságtartományt.

A múlt hét pénteken azonban nem ez okozta a hibát, hanem a szerelvény azért ejtette túszul az utasokat percekig, mivel valamiért egyszerre vált aktívvá a metró mindkét vezetőfülkéje. Arra azonban a 24.hu információi szerint még Metrovagonmas szakembereinek sem sikerült rájönnie, hogy miért nem lehetett működtetni a vésznyitót annak ellenére, hogy ezt a jármű vezetője központilag lehetővé tette.

Szintén az AVR miatt kellett visszafogni az új metró Hitachi motorjának teljesítményét, de egyelőre gondot jelent az új metró fékezéskor termelt áramának rendszerbe történő visszatáplálása is, a rendszer ugyanis a felújítás előtt alkalmatlan arra, hogy felvegye az energiát, az áramot a szerelvény egy ellenállással hővé alakítja, ezt az ellenállást azonban nem erre a célra tervezték, csak biztonsági célokat szolgál. A lap forrási szerint, még a BKV berkein belül sincs egyetértés arról, hogy ez veszélyes-e.

Összességében a gond tehát a metrókkal az, hogy az orosz gyár nem tudja összahangolni a külön-külön jó, világszínvonaló termékeket.

Forrás

Főlap Ingatlan Sok baj van a 3-as metróval - Van közöttük néhány hajmeresztő is

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327680

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 89 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz