Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Okosváros-fejlesztési program indul egy dunántúli kisvárosban

A Digitális Jólét Program (DJP) 2.0 keretén belül Tata lesz azon kísérleti programok egyik helyszíne, ahol okosváros-fejlesztéshez (smart city) kapcsolódó eljárásokat fejlesztenek ki és vezetnek be - olvasható a Kormany.hu oldalán.

Az egész országban legalább nyolc-tíz helyszínen szeretnének kísérleti projekteket indítani, amelyek helyszíne nemcsak város lehet, hanem nagyobb szintű települési együttműködés is. A fejlesztések érdekében képzési programokat indítanak, első körben a közigazgatásban dolgozó csaknem 60 ezer ember legalább egy százalékát szeretnék elérni, nekik tartanának továbbképzéseket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közreműködésével.

A tatai település- és térségfejlesztés szakmai központjának létrehozása érdekében együttműködési megállapodást kötött a város önkormányzata, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, az Edutus Főiskola és Budapest XVII. kerületének önkormányzata.

A Modern Városok Program keretein belül összesen 150-180 milliárd forint jut közvetlenül smart city fejlesztésekre, melyek jelentős része már előkészítés alatt áll, vagy már a tervezés is elkezdődött - mondta el a Portfolio Smart City 2017 tavaszi konferencián Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese, parlamenti államtitkár.
Okosváros-fejlesztési program indul egy dunántúli kisvárosban

Mint kitért rá, alapvetően a városok döntik el, hogy pontosan mit és hogyan fejlesztenek, milyen smart megoldásokra van szükségük és ezt nem Budapestről kell megmondani. A fejlesztések kapcsán a társadalmi egyeztetések fontosságára hívta fel a figyelmet, amelyik megoldásnak ugyanis nincs társadalmi támogatottsága, az kudarcra van ítélve.

A smart city témájával a Portfolio Ingatlan már korábban is foglalkozott, ide kattintva érhetők el az ezzel kapcsolatos cikkek.

2017.04.28 08:00 Pár év és gyökeresen megváltoznak a városaink

Forrás

Főlap Ingatlan Okosváros-fejlesztési program indul egy dunántúli kisvárosban

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327340

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz