Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Nem kellenek az oroszok milliói a BKV-nak

Nem kellenek az oroszok milliói a BKV-nak
A BKV a megkötött szerződése szerint, naponta 23 ezer eurót, vagyis 7,1 millió forintot kérhetnek kárátalányként, az orosz Metrowagonmash-tól az új metrószerelvények forgalomból történő kivonása miatt - írja a HVG.hu.

A megállapodás szerint "ha a szerelvényt a jótállási körbe tartozó hiba miatt két napnál több időre ki kell vonni az üzemeltetésből, akkor járműállási kárátalány illeti meg a főváros közlekedési céget." Vagyis a forgalomból történő kiállás harmadik napjától kezdve az oroszok fizethetnek, naponta, szerelvényenként 23 ezer eurót - 7,1 millió - forintot, írja a lap. Mivel a felújított szerelvények esetében tapasztalt szoftverhiba ebbe a körbe tartozik, a BKV kártérítést kérhetne az orosz féltől. A kártérítés a kötbér felett fizetendő.

Bár a BKV Zrt. korábban azt közölte, hogy minden szerződésben megadott lehetőséget igénybe vesz a helyzet javítására, a Hvg.hu szerint kártérítést mégsem fogja. A BKV csak a felújított metrószerelvények Budapestre érkezésének késése miatt jelentett be kötbérigényt, a mely meghaladja a 800 millió forintot. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, hogy a BKV egyelőre nem él a hibás teljesítésre vonatkozó garanciális jogaival, és a cég bízik benne, hogy a járművek egy-két héten belül ismét forgalomba állnak.

Forrás

Főlap Ingatlan Nem kellenek az oroszok milliói a BKV-nak

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433814

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 57 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz