Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Jó áron adnád el a lakásod? Ezeket a szavakat kerüld a hirdetésben

Az eladók szinte mindig túloznak, ha a saját termékük sikeres eladásáról van szó. A zöldséges mézédes dinnyéje, a használt autó tulajdonosának megkímélt, garázsban tartott autója, vagy a lakást eladó jó állapotú, otthonos "ékszerdoboza" is ebbe a kategóriába tartozik. A sorok között olvasva azonban felbukkannak a vevők számára hasznos információk is, amelyek árnyalják az ingatlanok tulajdonságainak részletes leírását - derül ki a Zillowsztorik című könyvből.

Az eladásra kínált lakás gyakran alkalmi vétel, egyedülálló befektetési lehetőség, az igényesen felújított lakások pedig alig várják, hogy lecsapjunk rájuk. Magától értetődően a tulajdonosoktól nem várhatjuk el, hogy saját portékájukat ócsárolják, így a hirdetések olvasása során ezeknek a közhelyeknek nem érdemes nagy jelentőséget tulajdonítani. A Duna House adatbázisa alapján a kis lakások hirdetéseiből készült szófelhő tanúskodik róla, hogy elkoptatott jellemzés a kis lakás otthonosként, barátságosként vagy ékszerdobozként való bemutatása, nem kevésbé a fiataloknak, első lakásnak és egyetemistáknak ideális fordulat.

Amerikai adatokon végzett méréseik alapján az egyébként ugyanolyan kategóriákban hirdetett lakások esetén a "befektetés", a "potenciál" vagy az "apró felújítás" kifejezést tartalmazó hirdetések esetében közel hétszázalékos árcsökkenés figyelhető meg a végleges eladási árban. Ezzel szemben a "luxus" vagy az "elbűvölő" jelző esetén a végleges ár 6-8 százalékkal haladja meg a várható eladási árat. A hirdetésben szereplő jelzők létjogosultságát nem árt azonban valódi tartalommal is alátámasztani. Hiába írják például egy panellakásra, hogy luxus, csak azért mert pezsgőfürdős sarokkád van a fürdőszobában, miközben a burkolatok többségéhez vagy a nyílászárókhoz a társasház átadása óta nem nyúltak hozzá.
Jó áron adnád el a lakásod? Ezeket a szavakat kerüld a hirdetésben

Az állapottal kapcsolatban a magyar hirdetők is szeretnek finomkodni, de a "könnyedén/jól alakítható", "átalakítási lehetőség", "igényre szabható", "igény szerint alakítható" kifejezések mind arra utalnak, hogy van mire költeni a hirdetett lakáson. További kedvelt kifejezés a már említett "ékszerdoboz", ahogy az az alábbi példákban is látszik.

Egy igazi ékszerdoboz 5 percre a Nyugati pályaudvartól, és 5 percre a Kodály Köröndtől. A lakás újonnan épült meg 2008 -ban. Az első tulajdonostól lehet most az Öné, aki kifogástalan állapotban adja át, a képek önmagukért beszélnek.

Egy igazi fiatalos ékszerdoboz a 14. kerületi Rákospatak parkban! Eladó Budapest 14. kerületének egyik remek közlekedésű és ugyanakkor parkos részén, a Rákospatak parkban egy 37 nm-es (valójában 40 nm), 1,5 szoba, konyha, fürdőszoba+wc, és saját tárolós lakás.

Eladó az V. kerületben kiemelten exkluzív helyen egy 12m2-es ékszerdoboz mini garzon... ...Egyedülálló lehetőség eme szuper kis garzon a Belváros szívében fiataloknak első lakásként, illetve befektetésnek is tökéletes választás.


Amikor fordul a kocka, eladóként egyből szembesülünk vele, hogy jó hirdetési szöveget igen nehéz fogalmazni. Képzeljük ilyenkor magunkat a vevő helyébe, és a csábító frázisok helyett inkább szóljunk a komoly érdeklődőkhöz tényszerűen. Lényeges információ, hogy mikor, milyen felújítás zajlott az ingatlanon. Fontos a vevő számára, ha korszerű fűtési megoldások vannak a lakásban, például energiatakarékos radiátorok, esetleg infrafűtéses rendszer, mert ilyenkor jó eséllyel borsos felújítási költségeket spórolhat meg az új lakó. Az épített zuhany, a dekorációs radiátorok, a kiépített szellőzőrendszer az eladó igényességéről árulkodnak, csakúgy, mint a magas kategóriájú beépített konyhagépek. A rezsiköltségből a reménybeli tulajdonos könnyen következtethet a fenntartási költségekre, társasház esetén pedig a ház állapota, vagyona és a közös költség mértéke lehet hasznos a leendő tulajdonos számára.

A hirdetés tehát akkor segíti legjobban az eladó és a vevő egymásra találását, ha a szövege érthető, részletes és tényszerű. És bár egy kép néha valóban többet mond ezer szónál, azért az okos szavak is nagyon hasznosak tudnak lenni.


Jó áron adnád el a lakásod? Ezeket a szavakat kerüld a hirdetésben
Jó áron adnád el a lakásod? Ezeket a szavakat kerüld a hirdetésben

Forrás

Főlap Ingatlan Jó áron adnád el a lakásod? Ezeket a szavakat kerüld a hirdetésben

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327602

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 34 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz