Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Olyan dolgot tudtunk meg az új metrókról, amit el sem hiszel

Péntek délután, a sorozatos metrómeghibásodások után állt a sajtó nyilvánossága elé Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója. A helyszíni tudósítások szerint a társaság vezetője elnézést kért az utasoktól, és hangsúlyozta, hogy ezek nem olyan hibák, amelyek veszélyeztetnék az utasbiztonságot.

Az utolsó csepp lehetett a pohárban a BKV és a magyar hatóságok számára is a ma reggeli eset a felújított orosz metrókocsik körül. A BKV több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé, és azonnali hatállyal Magyarországra kérette a társaság vezetését. Közben pedig a Nemzeti Közlekedési Hatóság utasítására valamennyi felújított orosz metrószerelvényt kivonják a forgalomból.

Mindezek után tartott sajtótájékoztatót pénteken Bolla Tibor. Az ATV beszámolója szerint a BKV vezére hangsúlyozta, hogy ezek utaskellemetlenséget okozó hibák, amit 1-2 órán belül minden esetben javítanak. "A problémák sorozatossága okozta azt, hogy keményebben kellett fellépnünk az orosz gyártóval szemben" - fogalmazott.

Arról is beszélt az Index videója szerint, hogy minden szerződésből ki lehet szállni, minden szerződésben meg vannak fogalmazva a szankciók.

Jelen pillanatban 800 millió forintos kötbérrel tartozik az orosz fél a késedelemből. Ha ez elér egy olyan mértéket, akkor a BKV-nak joga nyílik esetlegesen a szerződést felmondani

- fejtette ki.

Szavaiból az is kiderült, hogy a BKV kérte: a gyártó vizsgálja meg annak a lehetőségét, hogy beszerelhető-e utólag a légkondicionáló a szerelvényekbe, ha már a kasznikat újragyártja, nem pedig javítja.

Forrás

Főlap Ingatlan Olyan dolgot tudtunk meg az új metrókról, amit el sem hiszel

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327355

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 30 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz