Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

3-as metró: Még kevesebb megállót akadálymentesítenek

3-as metró: Még kevesebb megállót akadálymentesítenek
A korábbi tervekhez képest kevesebb állomás kerül végül akadálymentesítésre a hármas metró vonalán, illetve a rendelkezésre álló forrás is feleakkorára csökken - írja a Népszava.

A BKK a korábbi elképzeléshez képest csak kevesebb állomás kerülhet akadálymentesítésre a hármas metró vonalán, mindössze kilenc esetében terveznek ilyen beruházást - válaszolta a BKK a Népszava kérdésére. Elsősorban az első szakaszban felújítandó, olcsóbban korszerűsíthető északi pályaszakasz állomásait tennék elérhetőbbé, a középső és déli szakaszon azonban több állomás is kimaradna. Összesen a már most is mozgáskorlátozottak számára elérhető Árpád hídi és kőbánya-kispestivel együtt 12 állomás lenne akadálymentesített a hármas metró vonalán a 20-ból, ami eggyel kevesebb, mint a korábban ígért. Eredetileg 13 állomást láttak volna el lifttel, 20 milliárd forintos forrásfelhasználással, most az akadálymentesítésre azonban csak 10 milliárd forintot szánnak. A liftet nem kapó állomások a következők lennének: Dózsa György út, Arany János utca, Ferenciek tere, Kálvin tér, Corvin-negyed, Klinikák, Ecseri út és a Pöttyös utca.

Arról, hogy hogyan választották ki az akadálymentesítésre az egyes állomásokat a BKK azt írta a lapnak, hogy az utasforgalom, a felszíni alternatív útvonalak utazási ideje és közintézményi hasznosság értékelése alapján rangsoroltak.

Forrás

Főlap Ingatlan 3-as metró: Még kevesebb megállót akadálymentesítenek

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327607

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 39 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz