Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

A külföldi letelepedési kötvényesek is pörgették a belvárosi luxuslakások piacát

Korábban is lehetett sejteni, hogy a letelepedési kötvények hatása a belvárosi luxusingatlanok piacán is érezhető volt, most azonban konkrét számok is elhangzottak arról, hogy mennyien éltek a letelepedési kötvények lehetőségével és milyen nagyságrendben vásároltak Budapesten ingatlanokat. Az Index a témáról Földvári Gábort, a Ciprus és India területén kötvényeket forgalmazó Innozone Holding tulajdonosát kérdezte.

A sokszor több százmillió forintért kínált belvárosi lakások vásárlói között átlagon felüli a külföldi vásárlók aránya, akik egy része a letelepedési kötvényt vásárlók köréből került ki. A kötvényt vásárlók elsősorban a nagy értékű új építésű lakások iránt érdeklődtek. A Magyarországon megjelent külföldi vásárlók közül - az uniós országokat leszámítva - legtöbben Kínából érkeztek, de még mindig magas az orosz és ukrán vásárlók aránya.

A külföldi letelepedési kötvényesek is pörgették a belvárosi luxuslakások piacát

Tavaly több mint 3000 ingatlan került külföldi tulajdonba Magyarországon, legalábbis Európai Unión kívüli vásárlók kezébe. A vezető ingatlanközvetítő hálózatok megerősítik, hogy elsősorban Budapest, azon belül is a belvárosi kerületek a legkeresettebbek a külföldi vásárlók körében. A külföldi befektetők egy része, pedig az államkötvények vásárlói közül került ki, mondta el Földvári Gábor:

Eljöttek a kötvényesek három napra megnézni az országot, és közben jól bevásároltak. Egy csomóan vettek lakást is, kifizetve az 5 vagy 27 százalékos áfát. Sokszor mi segítettünk. Nem értünk ehhez, de öt-hat közvetítőhöz is vittünk ügyfeleket. A Cordiának szerintem évi ötvenet.


A letelepedési kötvényt vásárlók nagyjából 400-an lehettek, akik a 250-300 ezer eurós kötvényvásárlás mellett gyakran ingatlanokat is vettek részben befektetési, részben lakhatási célra.

A lakások mellett feltehetően a belvárosi kiskereskedelmi ingatlanok piacára is hatással voltak, amit másodlagos hatásként értelmezhetünk.

A kiegészítő haszon a gazdag letelepedők Magyarországon elköltött pénze. Ezeket a másodlagos hasznokat soha senki nem vette figyelembe, pedig amíg létezett az Il Bacio luxusáruház, szerintem belőlünk éltek.


A kötvények potenciális vásárlóit elsősorban Cipruson keresték, ami azért volt jó piac, mert a szigeten legalább 60-80 ezer orosz és ugyanannyi kínai él.

Noha az ország lakáseladásaihoz képest a külföldiek aránya még mindig néhány százalékot tesz csak ki, bizonyos szegmensekben nagyon is érezhető a hatásuk. Ilyen, a már említett budapesti belváros, azon belül is a drágább, új építésű lakások piaca, ahol jelentős arányban veszik tőkeerős külföldi befektetők a lakásokat. Részben az ő megjelenésük hatására drágultak a mostani szintre az V., valamint a VI. és VII. kerületek belső részei.

2017.05.08 15:10 Ahol megjelennek, az egekbe hajtják a lakásárakat - Magyarországon már csipegetnek

A külföldi letelepedési kötvényesek is pörgették a belvárosi luxuslakások piacát

FÁY 85, További információkért kattints a képre!

A külföldi letelepedési kötvényesek is pörgették a belvárosi luxuslakások piacát
A külföldi letelepedési kötvényesek is pörgették a belvárosi luxuslakások piacát

Forrás

Főlap Ingatlan A külföldi letelepedési kötvényesek is pörgették a belvárosi luxuslakások piacát

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332461

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz