Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Szerinted melyik a legsportosabb ország?

Az okostelefonok világában egyre többen osztják meg különböző sportteljesítményeik útvonalát a közösségi oldalakon, amely adatok mostanra lehetővé teszik az egyes országok lakosságának sportteljesítmény szerinti globális összehasonlítását. Ebből kiindulva készített látványos térképet a Strava, amin jól látszik, hogy az azt használó emberek melyik országban sportolnak a legtöbbet.

Emberek milliói töltik fel a futásaik, kerékpározásaik vagy túráik útvonalát a rendszerbe, amiből látványos térkép rajzolódik ki a különböző országok sportosságáról. Az adatok természetesen csak azt mutatják meg, aki feltölti az eredményét így ezt a torzító hatást figyelembe kell venni az eredmények értékelésénél.

A 2015 óta feltöltött 170 millió kerékpározásból vagy futásból kirajzolódik, hogy Hollandiában és Nagy-Britanniában sportolnak a legtöbbet, vagy használják legtöbben az alkalmazást. Ugyancsak sokan kerékpároznak a Földközi-tenger mediterrán partjai mentén, Olaszországtól Portugáliáig mindenhol, Horvátországban vagy Görögországban viszont nem jellemző a tengerparti kiugró érték. Szintén érdekes az Alpok vonulatait megnézni, ahol mind Svájc, mind Ausztria területén előszeretettel kerékpározik a lakosság, de Észak-Olaszországban is ez az egyik legkedveltebb kerékpáros helyszín.
Szerinted melyik a legsportosabb ország?


A térkép szerint Kelet-Európa kevésbé sportos, mint Nyugat-Európa, meg kell azonban jegyezni, hogy a nyugati országok magasabb népsűrűsége is kedvezően befolyásolja azt, hogy mennyire színes az adott ország. Szintén a népsűrűséggel áll összefüggésben az, hogy a nagyobb városok szinte mindenhol kiugróan színesek a vidékhez képest.

Az Európán kívüli világból az Egyesült Államokban és Japánban találunk sportos területeket, miközben Afrika és Kelet-Ázsia nagy része üres. Ez ugyanakkor inkább bizonyítja azt, hogy a személyes sportteljesítmények közzététele főként a fejlett világ hóbortja, miközben feltehetően a fejlődő országokban is rengetegen sétálnak, futnak, kerékpároznak naponta. A térképeken, ide kattintva tovább böngészhetünk a világ országai között.

Szerinted melyik a legsportosabb ország?

Eco Residence, További információkért kattints a képre!
Szerinted melyik a legsportosabb ország?

Forrás

Főlap Ingatlan Szerinted melyik a legsportosabb ország?

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433783

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 51 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz