Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Döntött a Fővárosi Közgyűlés - Megújulhat a Blaha

A budapesti Blaha Lujza tér felújításáról döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán, a tervek szerint a 1,8 milliárd forintból megvalósuló rekonstrukció kivitelezése a jövő év végén kezdődhet meg és 2019 végére fejeződhet be.

A testület 24 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett támogatta a rekonstrukciót, Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy messzemenőkig támogatja a tér felújítását. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes közölte, hogy most kezdik el a tervezést.

A Blaha Lujza tér rendezése évtizedek óta megvalósítandó cél, eddig koncepció szinten volt a tervezés. A tér megújulása a Nagykörút és a Rákóczi út forgalmas közlekedési csomópontjának gyalogosfelületi rendezését, továbbá a környező utcák, városrészek forgalomtechnikai felülvizsgálatát foglalja magában. A rekonstrukció a tervek szerint a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig terjed.

A felújítás során a Blaha Lujza tér déli - központi - térrészének átalakítása során rendezik a zöldfelületeket, kiterjesztik a gyalogosfelületeket, újragondolják a tér funkcionális egységeit, korszerűsítik a közvilágítást, új szökőkutat hoznak létre. Az elfogadott javaslatban a tér központi részén lévő és a Corvin áruház előtt található parkolók megszüntetését javasolják. A tervek szerint az Europeum bevásárlóközpont és a Corvin áruház előtti szervizút megmarad, továbbra is biztosítva a környéki mellékutcák kapcsolatát, valamint a Nagykörút és a Rákóczi út közötti "indirekt balos kapcsolatot".

A Rákóczi út mentén a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig a teljes járdafelületet átépítik az árkádok alatti területek rendezésével, továbbá a Rákóczi utat keresztező, "hiányzó" gyalogátkelők kialakításával. Emellett lesz gyalogátkelő a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között, valamint a Blaha Lujza téren a Nagykörúttal párhuzamosan. A fejlesztés részeként az aluljárót is felújítják, mindent egybe véve pedig 12 500 négyzetméternyi járda, 18 800 négyzetméternyi útburkolat és 500 négyzetméternyi zöldfelület újulhat meg. A tervezés költsége 85 millió forint.

A felújításról további információkat és képeket erre a cikkre kattintva láthatunk.
2017.06.13 09:35 Felújíthatják a Blaha Lujza teret

Döntött a Fővárosi Közgyűlés - Megújulhat a Blaha

Grand'or by Cordia, További fotókért kattints a képre.
Döntött a Fővárosi Közgyűlés - Megújulhat a BlahaKlauzál Residence, További fotókért kattints a képre.

Forrás

Főlap Ingatlan Döntött a Fővárosi Közgyűlés - Megújulhat a Blaha

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327415

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 63 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz