Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Felújíthatják a Blaha Lujza teret

A budapesti Blaha Lujza tér felújításáról is dönthet a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A tervek szerint a jövő év végén kezdődő rekonstrukció 1,8 milliárd forintba kerülne és 2019 végére fejeződne be. A felújítás része a városrész forgalmi rendjének felülvizsgálata is.

A Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármesterek által jegyzett előterjesztés szerint a Blaha Lujza tér rendezése évtizedek óta megvalósítandó cél, eddig koncepció szinten volt a tervezés. A tér megújulása a Nagykörút és a Rákóczi út forgalmas közlekedési csomópontjának gyalogosfelületi rendezését, továbbá a környező utcák, városrészek forgalomtechnikai felülvizsgálatát foglalja magában. A rekonstrukció a Rákóczi úton a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig terjedne.

A felújítás során a Blaha Lujza tér központi térrészének átalakítása során rendeznék a zöldfelületeket, kiterjesztenék a gyalogosfelületeket, újragondolnák a tér funkcionális egységeit, korszerűsítenék a közvilágítást és új szökőkutat hoznának létre. A tér központi részén lévő és a Corvin áruház előtt található parkolókat felülvizsgálnák és szükség esetén megszüntetnék, de az Europeum bevásárlóközpont és a Corvin áruház előtti szervizút megmaradna, továbbra is biztosítva a környéki mellékutcák kapcsolatát.

A Rákóczi út mentén a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca vonalától az Osváth utca vonaláig a teljes járdafelületet átépítenék az árkádok alatti területek rendezésével, továbbá a Rákóczi utat keresztező, "hiányzó" gyalogátkelők kialakításával. A tervek szerint lenne gyalogátkelő a Kazinczy utca és a Szentkirályi utca között, valamint a Blaha Lujza téren a Nagykörúttal párhuzamosan.

A Rókus-templom előtti térrész gyalogosbarát átalakítása és a Rákóczi út forgalomtechnikai korrekciója is a rekonstrukció részét képezi. "Új balos" kapcsolatok kialakítása révén csökkenne a forgalom Belső-Erzsébetvárosban és Belső-Józsefvárosban. A tervek szerint a csomópont aluljáróját is felújítanák.

A tér felújítása már évekkel ezelőtt szóba került, akkor látványtervek is készültek hozzá.

2013.05.25 07:30 Ilyen lesz az új Blaha - Titkos képek szivárogtak ki

Felújíthatják a Blaha Lujza teret

Az eredeti, elutasított terv

Felújíthatják a Blaha Lujza teret

A 2013-ban elfogadott terv


A tervezés költsége 85 millió forint, amit az idei költségvetésben elkülönítettek. A projekt során összesen 12 500 négyzetméternyi járda, gyalogosfelület, 18 800 négyzetméternyi útburkolat és körülbelül 500 négyzetméternyi zöldfelület újulhat meg.

A tér felújítása hatással lehet a környék lakásáraira is, több fejlesztő pedig a szomszédos utcákban már most elkezdte építeni lakásait, ami szintén hozzájárulhat egy rendezettebb városrész kialakulásához.

Új lakást vásárolnál? Találd meg a Portfolio Ingatlan adatbázisában álmaid otthonát, ami átláthatóan könnyen összehasonlító formában ad információt az egyes projektekben lévő lakások méreteiről, árairól és elhelyezkedéséről.


Felújíthatják a Blaha Lujza teretGrand'or by Cordia, További fotókért kattints a képre.
Felújíthatják a Blaha Lujza teretKlauzál Residence, További fotókért kattints a képre.

Forrás

Főlap Ingatlan Felújíthatják a Blaha Lujza teret

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332965

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 65 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz