Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

A kerület, amely a családosoknak tejjel mézzel folyó kánaán lehet

A budai környezetre vágyóknak érdemes alaposan átgondolniuk, hogy melyik kerületben vásároljanak lakást. A sűrű beépítettség miatt sok helyen már nincs meg a zöldövezeti hangulat és az új lakások kínálata is meglehetősen szűkös. Vannak azonban városrészek, ahol az új lakásra vágyó családosok még most is megtalálhatják számításaikat. Különösen a XI. kerületben lehet még válogatni a csendes, parkosított környezetben álló lakások közül, Budapest kerületeit nézve ugyanis itt épül a második legtöbb lakás. A családosok lehetőségei különösen kedvezőek, a lakások jelentős része - közel fele - 60 négyzetméternél nagyobb alapterülettel rendelkezik.

Az újlakás-építések tavaly látványosan erőre kaptak Magyarországon, különösen Budapesten. A jelenleg ismert, legalább 4 lakásos projektekben található ingatlanokkal a következő két évben 14 ezerrel bővülhet a fővárosi újlakáskínálat a Budapesti Lakáspiaci Riport adatai szerint. Nem csak Magyarországon belül vannak azonban jelentős különbségek az építési volumenekben, de Budapesten belül is jellemzőek az óriási területi eltérések. A legtöbb új lakást várhatóan a XIII. kerületben adják majd át, míg a népszerűségi verseny második helyén a XI. kerület áll, vagyis a fejlesztők is igyekeznek kihasználni, hogy ez a dél-budai terület az utóbbi években az egyik legkedveltebb helyszínné vált a vásárlók körében.

A kerület, amely a családosoknak tejjel mézzel folyó kánaán lehet


A XI. kerület lakóingatlan-fejlesztései közül az idén még csak korlátozott számban készülhetnek el projektek, a legtöbb várhatóan 2018-ban kap használatba vételi engedélyt, de már 2019-es dátummal is meghirdettek házakat a beruházók. Azonban nem érdemes sokáig hezitálnia annak, aki új otthonra vágyik, ugyanis a jelenlegi piaci helyzetben jellemzően még bőven az átadásuk előtt gazdára találnak a lakások.

A kerület, amely a családosoknak tejjel mézzel folyó kánaán lehet


Fogynak a lakások


A XI. kerület népszerűségét és egyben a fejlesztők jó helyzetfelismerő képességét támasztja alá, hogy az itt meghirdetett otthonok jól fogynak, a Budapesti Lakáspiaci Riport adatbázisában szereplő házak (a 4-nél több lakást tartalmazó projektek) lakásainak több mint a felét már el is adták vagy lefoglalták, így a szabad lakások között inkább csak az újonnan meghirdetett projektekben válogathatnak kedvükre a vásárlók. A nemrégiben meghirdetett, és várhatóan jövő év negyedik negyedévében elkészülő Sasad Resort legújabb fejlesztési ütemeiben egyelőre még sok a szabad lakás, de a közelben található, szintén a Cordia fejlesztésében megvalósuló, ez év végén elkészülő Terrace Residence-ben a jelentős kereslet miatt már szinte nincs is eladó otthon.

A családosokat részesítik előnyben a fejlesztők

A kerület, amely a családosoknak tejjel mézzel folyó kánaán lehet


Jellemző, hogy a fejlesztők főként a családos vásárlókra számítanak a beruházásaikkal a XI. kerületben, vagyis bár a kis lakást keresők is megtalálhatják számításaikat, de kimondottan kedvelt célpont a nagyobb alapterületű otthonra vágyók körében lehet. A családosok főszerepbe helyezését mutatja, hogy a hirdetett, 4-nél több lakást tartalmazó projektekben az otthonok közel felének alapterülete nagyobb mint 60 négyzetméter, 37 százalékuk 60 és 90 négyzetméter közötti. Még 90 négyzetméter felett is jócskán épülnek új lakások, arányuk 12 százalékos a Budapesti Lakáspiaci Riport adatai szerint.

A kerület, amely a családosoknak tejjel mézzel folyó kánaán lehet


Különösen igaz ez a jelenség a sasadi, madárhegyi terület esetében, ahol még inkább a nagyobb lakások kerültek előtérbe a fejlesztésekben. A Sasad Resortban például a lakások kevesebb mint egynegyede kisebb csak 60 négyzetméteresnél, az otthonok több mint fele 60 és 90 négyzetméter közötti, közel negyede pedig még 90 négyzetméteresnél is nagyobb.

A kerület, amely a családosoknak tejjel mézzel folyó kánaán lehet


Mennyiért lehet lakást venni a kerületben


A XI. kerületben az új otthonok árai meglehetősen széles skálán szóródnak, a Budapesti Lakáspiaci Riportban elérhető információk alapján a kerületben az átlagos fajlagos ár 670 ezer forint körül alakul. A legdrágább projektekben négyzetméterenként több mint 1 millió forintot is elkérnek a fejlesztők, miközben a kevésbé frekventált területen lévő lakóparkokban már 500 ezer forint alatti négyzetméteráron is lehet lakást vásárolni. Az árakat elnézve azt mondhatjuk, hogy a zöld, hegyvidékibb környezetre vágyók Buda más részeihez képest sokkal olcsóbban vásárolhatnak otthont a XI. kerületben. A Sasad Resortban például az átlagos négyzetméterár 611 ezer forint körül alakul, míg mondjuk egy XII. kerületi projektben bőven egy millió forint fölött alakulnak az árak.

A cikk megjelenését a Cordia támogatta.

Forrás

Főlap Ingatlan A kerület, amely a családosoknak tejjel mézzel folyó kánaán lehet

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327687

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 94 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz