Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Alig maradt szabad hely a legnépszerűbb budai kerületben

Nem csak a lakáskeresők körében népszerű a főváros XII. kerülete, a Hegyvidék egyben Budapest egyik legkedveltebb irodapiaci lokációjának is számít, ahol üres irodaterületet jelenleg alig találni. A zöldterületek sokasága, valamint a fonódó villamossal is javított kiváló közlekedési kapcsolatok miatt nem meglepő, hogy a környék a jövőben is a bérlők fókuszában áll majd, ezt a jelenleg is kivitelezés alatt álló új fejlesztések is bizonyítják.

A BRF adatai szerint 2017 első negyedévében a több mint 3,3 millió négyzetméteres fővárosi irodaállomány 12 százaléka koncentrálódott a budai központi alpiacra, a gyakorlatban azonban ennél nagyobb súlyt képviselnek a bel-budai irodaházak. A több mint 400 ezer négyzetméteres állomány kevesebb mint 6,5 százaléka (19 800 négyzetméter) áll üresen, a környék így Dél-Buda után a város második legalacsonyabb kihasználatlansági rátájával büszkélkedhet. Míg a budapesti irodaterületeknek átlagosan 9,2 százaléka áll üresen, Bel-Budán ez arány az 5 százalékot sem éri el.

Alig maradt szabad hely a legnépszerűbb budai kerületben

Nehéz helyzetben vannak tehát azok a cégek, akik azonnal költöznének Bel-Budára, hiszen 2013 óta nem adtak át a környéken új irodaházat, az erős bérbeadási aktivitásnak köszönhetően pedig folyamatosan fogynak a szabad területek. 2017 első negyedévében például különösen aktívak voltak a bérlők Bel-Budán, a fővárosi bruttó bérbeadás több mint 17% százaléka itt realizálódott.

Ugyan az azonnal költözni vágyó cégek szűkös lehetőségekkel kell, hogy szembesüljenek, 2018-ban a tervek szerint két új irodaházzal is bővül majd a bel-budai állomány, így a nagyobb területet kereső bérlők előtt is állnak lehetőségek. A markológépek már javában dolgoznak mind a Széll Kálmán téren, mint az Alkotás utcai HillSide Offices kivitelezésén. Nem véletlen a két lokáció, Budapest irodatérképére nézve jó látszik, hogy bár a bel-budai alpiac irodaházai meglehetősen szétszórtan helyezkednek el, döntő többségük a Margit körút - Krisztina körút - Alkotás utca tengely vonzáskörzetében található.

Alig maradt szabad hely a legnépszerűbb budai kerületben

A környék irodaházai így rendszerint kiváló kötöttpályás tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkeznek, melyek az elmúlt években sokat javultak. A budai fonódó villamoshálózat átadásával mind a Széll Kálmán tér, mind a környék legfőbb irodacsomópontja, a számos jól ismert irodaházzal körülvett MOM Park környéke immár Buda minden részéből - legyen az Hűvösvölgy, Óbuda, Újbuda vagy Albertfalva - kényelmesen és átszállás nélkül megközelíthető.

A széles körű szolgáltatásokat kínáló környék ráadásul további fejlődés előtt áll a Déli pályaudvar várható átalakításának köszönhetően. Bár a pontos részletek egyelőre nem ismertek, a napi forgalomban szerepet nem játszó vasúti vagányok helyét a következő években a tervek szerint közösségi funkciók veszik majd át, akár a vagányok befedésére is sor kerülhet. Amennyiben ez megvalósul, az Alkotás utca-Csörsz utca csomópont zöldterületben eddig sem szűkölködő környéke további értékes rekreációs felületekkel gazdagodhat, közelebb hozva egymáshoz a vasút által elválasztott I. és XII. kerületeket.

Címlapkép: MTI / Róka László

A cikk megjelenését a HillSide Offices fejlesztője támogatta.

Forrás

Főlap Ingatlan Alig maradt szabad hely a legnépszerűbb budai kerületben

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327370

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 43 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz