Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Brüsszel megállítaná a kamionosok kizsákmányolását

Brüsszel megállítaná a kamionosok kizsákmányolását
A napokban új hosszú távú mobilitási stratégiát fogadott el az Európai Bizottság, mely jelentős változásokat hozhat a közlekedési szektorban 2025-ig. Az első körben a közúti fuvarozás kérdésköre kerül napirendre, több olyan jogalkotási kezdeményezés is készült, mely a szegényebb országokból érkező munkásoknak hivatott igazságosabb munkafeltételeket biztosítani.

Az "Európa mozgásban" egy széles körű kezdeményezéscsomag, amelynek célja javítani a forgalom biztonságát, támogatni a méltányosabb úthasználati díjakat, csökkenteni a szén-dioxid kibocsátást, a légszennyezést és a közlekedési dugókat, mérsékelni a vállalkozásokat terhelő bürokráciát, harcolni az illegális foglalkoztatás ellen, valamint megfelelő körülményeket és pihenőidőt biztosítani a dolgozók számára.

A mobilitási stratégia célja, hogy az uniós lakosság 7 százalékát foglalkoztató, 560 ezer vállalkozást magában foglaló közlekedési szektor fenntartható módon fejlődjön tovább, a károsanyag-kibocsátás csökkenésével és a digitális megoldások elterjesztésével párhuzamosan - mondta el Violeta Bulc közlekedésért felelős európai biztos a Portfolio-nak egy brüsszeli sajtótájékoztatón.

A mobilitás jelentősen befolyásolja az európai polgárok mindennapi életét, és több mint 11 millió közvetlen munkahelyet jelent. A mobilitási ágazat azonban számos egyre inkább felgyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi átalakuláson megy keresztül, melyekre Európának választ kell adnia. Ennek érdekében az Európai Bizottság a napokban elfogadott egy olyan hosszú távú stratégiát, amellyel e kihívások lehetőségekké alakíthatóak, és a tervek szerint 2025-re megvalósul az intelligens, társadalmilag méltányos és versenyképes mobilitás.

Az első körben 8 jogalkotási kezdeményezés készült, amelyek a közúti közlekedést célozzák meg. Ez az ágazat különösen nagy jelentőséggel bír, mivel közvetlenül 5 millió európait foglalkoztat, miközben az Unió üvegházhatásúgáz-kibocsátásnak csaknem egyötödéért felel. A közúti fuvarozásban komoly problémát jelentenek az ún. postafiókcégek (melyek valós tevékenységet nem végeznek abban az országban, ahol be vannak jegyezve, csak az adórendszert próbáljak kihasználni), valamint a kabotázs (országon belüli szállítási vagy fuvarozási tevékenység, amelyet az adott országban nem honos gazdasági szereplők végeznek) jelensége is, melyek komoly gazdasági veszteséget okoznak számos tagországnak, valamint sok esetben nem méltó munkakörülményeket és az indokoltnál alacsonyabb fizetést jelentenek a szegényebb országokból érkező munkások számára.

A javaslatok célja javítani a közúti árufuvarozási piac működését, és elősegíteni a dolgozók szociális és foglalkoztatási körülményeinek javítását. Mindez a jogszabályok fokozott érvényesítésén, az illegális foglalkoztatás elleni küzdelmen, a cégek adminisztratív terheinek csökkentésén és a meglévő - például a minimálbérről szóló nemzeti jogszabályok alkalmazására vonatkozó - szabályok átláthatóbbá tételén keresztül valósulhat meg.

Az Európai Bizottság támogatja továbbá a zökkenőmentes mobilitási megoldásokat annak érdekében, hogy a polgárok és a vállalkozások könnyebben mozoghassanak Európa-szerte. Ennek a jegyében született az útdíjszedési rendszerek interoperabilitásának növelésére vonatkozó javaslat, amelynek köszönhetően lehetővé válna a közlekedők számára, hogy úgy vezessenek végig Európán, hogy közben nem kell a különféle adminisztratív formalitások miatt aggódniuk. A tömegközlekedési adatokra vonatkozó egységes előírások segítségével az utazók jobban meg tudják majd tervezni útjukat, és a határokon átlépve is a legjobb útvonalat követhetik.

Az első körben benyújtott 8 javaslat az elkövetkező 12 hónapban további javaslatokkal egészül majd ki, beleértve a 2020 utáni időszakra vonatkozó, személygépkocsikat és kisteherautókat érintő kibocsátási előírásokat és a legelső, nehézgépjárművek esetében alkalmazandó kibocsátási előírásokat, amelyek követik a jelenlegi, a nehézgépjárművek üzemanyag-fogyasztásának és szén-dioxid kibocsátásának megfigyelésére és a kapcsolódó nyilvános jelentéstételre vonatkozó javaslatot.

Forrás

Főlap Ingatlan Brüsszel megállítaná a kamionosok kizsákmányolását

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1138
Cikkmegtekintések találatai
327664

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 85 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz