Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Annyian élnek vályogházban, mint panelben Magyarországon

2016-ban a lakásállomány nagysága 4,405 millió volt, ez 14 ezerrel több, mint a 2011. évi népszámláláskor. Az elmúlt öt évben a korábbi cenzusok közötti időszakokhoz képest a lakásállomány kevésbé bővült, aminek elsősorban a lakásépítések számának visszaesése az oka - derül ki a KSH legfrissebb mikrocenzusából.

A lakások 21 százaléka Budapesten, 52 százaléka más városokban, 28 százaléka pedig községekben található. A lakások többsége (32 és 33 százaléka) két- vagy háromszobás, átlagos alapterületük 2016 ban 84 négyzetméter volt, ami 6 négyzetméterrel több, mint 2011-ben. Tovább nőtt ugyanakkor a 100 négyzetméternél nagyobb alapterületű lakások aránya is, így már minden harmadik-negyedik lakás ebbe a kategóriába tartozik.

Annyian élnek vályogházban, mint panelben Magyarországon

Forrás: KSH

Annyian élnek vályogházban, mint panelben Magyarországon

Forrás: KSH


A lakások közel kétharmada téglából épült, 14 százalékuk volt panel, 13 százalékuk vályog építésű. A legtöbb panellakás Budapesten található, ahol a lakott lakások 25 százaléka tartozik ebbe a kategóriába. Ezt követi Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Fejér megye, ahol a panellakások aránya 17-20 százalék között mozog.

A legújabb lakáspiaci adatokról részletesebben is tájékozódhatunk a KSH honlapján, ahol további látványos ábrák mutatják be a hazai lakásállomány jellemzőit.

Új lakást vásárolnál? Találd meg a Portfolio Ingatlan adatbázisában álmaid otthonát, ami átláthatóan könnyen összehasonlító formában ad információt az egyes projektekben lévő lakások méreteiről, árairól és elhelyezkedéséről.

Forrás

Főlap Ingatlan Annyian élnek vályogházban, mint panelben Magyarországon

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1136
Cikkmegtekintések találatai
327424

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 62 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz