Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Lesz vagy nem lesz ingatlanpiaci válság?

Lesz vagy nem lesz ingatlanpiaci válság?
A piac már nem ugyanaz, mint a válság előtt volt, a szereplők sokkal megfontoltabbak, okosabbak, kevesebb a könnyű pénz, ami mind hozzájárul ahhoz, hogy a következő években nem kell egy ismételt ingatlanpiaci válságtól tartani, Robert Sulentic, a CBRE Group vezérigazgatója szerint. Ráadásul a gazdaság is lassú növekedést mutat, ami megakadályozza, hogy ismét túlzott mértékben árasszák el fejlesztések a piacot - íjra a Los Angeles Times.

Bár az Európai Központi Bank a lakáspiacokat nézve, már több országra is figyelmeztetést adott ki azok erőteljes kitettségének köszönhetően, a kereskedelmi ingatlanok piacán úgy tűnik kevésbé látszanak a fordulat jelei, sőt a következő pár évben nem valószűnő egy újabb összeomlás- legalábbis Robert Sulentic, a CBRE Group vezérigazgatója szerint. A szakember nem kis tapasztalattal állította ezt a vele készült interjú során, korábban ingatlanfejlesztői oldalon dolgozott, a világ egyik legnagyobb ingatlanpiaci tanácsadójának számító CBRE Groupot pedig 2012 óta vezeti.

Robert Sulentic szerint a gazdaságot a következő években a fenntartható, lassú növekedés jellemezheti. A lassú növekedés pedig hozzájárul ahhoz, hogy ne essünk ismét a túlfejlesztés csapdájába, amit egy jelentősen növekvő gazdaság okozna, és ami a válság előtt jellemzőnek számított. Véleménye szerint továbbá a piac sokkal szervezettebb lett. Ezen kívül az iparág megfelelően tőkeerős, sokkal transzparensebb, és a szereplők megfontoltabbak, okosabbak, mint korábban, ezen kívül pedig sokkal kevesebb a könnyű pénz. A fentiek miatt így egyáltalán nem valószínűvé egy negatív piaci fordulatot a következő pár évben.

Forrás

Főlap Ingatlan Lesz vagy nem lesz ingatlanpiaci válság?

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332465

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 64 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz