Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Elhagyják a lakásirodákat a cégek

Elhagyják a lakásirodákat a cégek
Élénkült a kereslet az irodaházak iránt: idén áprilisban és májusban 60 százalékra nőtt az A vagy B kategóriás irodaházak iránti kereslet az egy évvel korábbi 54 százalékról. A lakásirodák iránti érdeklődés pedig 18 százalékra csökkent a korábbi 24 százalékról. Felfutóban van a co-working irodák piaca, amely a kis cégek számára is prémium kategóriát biztosít - derül ki az iroda.hu legfrissebb elemzéséből.

Élénkebbé vált a magyarországi, azon belül is elsősorban a budapesti irodapiac: idén áprilisban és májusban az irodát keresők több mint 60 százaléka A vagy B kategóriás irodaházban keresett irodát, mellyel szemben egy évvel korábban csak a keresések 54 százaléka vonatkozott ezekre kategóriákra. Ezzel párhuzamosan a lakásban és házban kialakított irodák iránti kereslet 18 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 24 százalékról.

A lakásbérleti díjak emelkedése az irodapiacra is hat


A lakásirodák iránti kereslet részben a magas lakásbérleti díjakkal függ össze, mivel a szintje meghaladja az irodaházakban fizetendőt is. Vannak azonban továbbra is olyan cégek, akik lakásirodában képzelik el a jövőjüket, ez elsősorban a kis alapterületet igénylőkre jellemző. A bérelt házak és lakások alapterülete általában ritkán haladja meg a 100 négyzetmétert, míg irodából még a 300 négyzetméteres is kicsinek számít, bár egyes helyeken már lehet 100-130 négyzetmétertől is helyet találni.

Az iroda.hu adatai szerint az idén áprilisban és májusban a prémium minőségű budapesti irodaházakban négyzetméterenként nettó 12-15 euró volt az átlagos havi bérleti díj, ami az üzemeltetési díjjal együtt akár 20-25 euróra emelkedhet. A B kategóriás irodákban az átlagos bérleti díj négyzetméterenként 8 euró körül volt idén áprilisban. Összességében egy év alatt 3-4 százalékkal nőttek az irodabérleti díjak.

Lendületben a co-working


Az élénkülő irodapiacon belül egyre népszerűbbek az úgynevezett co-working irodák, amelyek néhány fős cégek számára biztosítanak prémium irodákat. A co-working irodák rugalmasak, munkaállomásokat lehet bérelni rövid vagy hosszú távra, igény szerint tárgyalókat is lehet használni. Az iroda.hu adatai alapján egy munkaállomás havi bérleti díja 40-50 eurónál kezdődik, és akár 250 euróig is felmehet a szolgáltatásoktól függően.

Forrás

Főlap Ingatlan Elhagyják a lakásirodákat a cégek

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332783

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 120 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz