Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Luxuskörülmények között laknak a legmenőbb budapesti diákok

Az ingatlanpiaci élénkülést nem csak az árak és a tranzakciószámok emelkedése vagy az egyre több új projekt indítása támasztja alá, hanem a különböző alternatív, a magyar piacon eddig kevésbé megszokott befektetési formák megjelenése is bizonyítja. Erre szolgál példaként a felsőoktatási szállások piaci alapú kínálatának a megjelenése, amit nemcsak a magánkollégiumok, hanem a kimondottan diákok számára épített társasházak megjelenése is bizonyít.

A lakásárak emelkedése mellett a külföldi diákok növekvő száma is kedvező hatással van a modern, már-már luxusigényeket kielégítő épületek megjelenésére. A Magyarországon tanuló külföldiek ugyanis erős fizetőképes keresletet teremtenek az ilyen jellegű intézményekre, ami miatt az ingatlanbefektetőknek is egyre inkább megéri magánkollégiumok vagy diákokat célzó apartmanok fejlesztésbe fogni.
Luxuskörülmények között laknak a legmenőbb budapesti diákok
Jelenleg a magyar egyetemeken 22-23 ezer külföldi hallgatót regisztrálnak évente, aminek kisebb részét - kb. 5 ezer főt - adják az Erasmus programmal érkezettek, akik többnyire 3-5 hónapot töltenek Magyarországon. Ez a diákszám már elég ahhoz, hogy megteremtse az igényt a magasabb színvonalú és ezzel együtt drágább szálláshelyek iránt.

Luxuskörülmények között laknak a legmenőbb budapesti diákok

Erre alapozva az utóbbi időben több lakásfejlesztő cég is úgy hirdeti társasházát, hogy diákok számára ideális, illetve olyan szolgáltatásokat is tervez bele, ami a felsőoktatási hallgatók igényeivel hozható összefüggésbe. Ilyenek például a különböző közösségi terek, fitnesz terem, tanulószoba vagy az étterem.

Az egyik legújabb ilyen típusú fejlesztés - a Portfolio Ingatlan adatbázisában is szereplő - a Rottenbiller utcában megvalósuló 142 lakásos társasház, amelyeket elsősorban befektetési célú vásárlóknak kínálak a diákok számára történő könnyű kiadhatósága miatt.
Luxuskörülmények között laknak a legmenőbb budapesti diákok


Míg a hagyományos kollégiumok bérleti díjai többnyire 10 és 30 ezer forint között vannak havonta, addig a magánkollégiumok ennél valamivel drágábban érhetők el. A legolcsóbban az oktatási intézményektől távolabbi helyeket kínálják, azon belül is a legalább háromágyas szobákat. Egy ilyen szobában a bérleti díj 30 ezer forint körül alakul, ami megegyezik a legdrágább állami kollégiumok díjaival. A jobb elhelyezkedésű egy vagy kétágyas szobákért azonban már a régebben épült házak esetén is legalább 45 ezer forintot kell fizetni, de állapottól függően akár 80 ezer forint is lehet az ár.

Külföldi városokhoz viszonyítva azonban a 300-400 eurós bérleti díjak sem számítanak különlegesnek, így feltételezhető, hogy ha nem is tömegesen, de az itt tanuló külföldiek egy része hajlandó lesz kifizetni a felárat azért, hogy egy új építésű, modern, magasabb igényeket kielégítő szálláson lakhasson.

Új lakást vásárolnál? Találd meg a a Portfolio Ingatlan adatbázisában álmaid otthonát, ami átláthatóan könnyen összehasonlító formában ad információt az egyes projektekben lévő lakások méreteiről, árairól és elhelyezkedéséről.

Forrás

Főlap Ingatlan Luxuskörülmények között laknak a legmenőbb budapesti diákok

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332889

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 21 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz