Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Meghiúsulhatnak a társasház-felújítások egy kormányrendelet miatt

Meghiúsulhatnak a társasházak felújítási tervei azzal, hogy egy kormányrendelet ellehetetleníti az építési reklámhálók használatát - írja az Index. A mostani megoldások helyett, a jövő hónaptól kilenc négyzetméterben maximalizálnák az építkezési állványzatnál használt hálón elhelyezhető reklámok méretét.

A homlokzatfelújításoknál használt védőhálón elhelyezett reklámokból származó bevétel sok budapesti társasháznak tette lehetővé a felújítást, amelyeknek egyébként erre nem lett volna forrása. Bizonyos esetekben a molinók akár a felújítás után is megmaradtak.

A jövő hónaptól hatályos kormányrendelet azonban gyakorlatilag elintézi az egész piacot azzal, hogy kilenc négyzetméterre korlátozza a reklámfelületek maximális nagyságát. Azokon a helyeken, ahol eddig 100 négyzetméter volt a határ, ez a döntés teljesen ellehetetleníti a piacot.

Meghiúsulhatnak a társasház-felújítások egy kormányrendelet miatt

Az építési reklámháló szabályos alkalmazása azonban jó a társasházaknak, mert ingyen felújíthatják a bevételéből az épületet; jó a városképnek, mert a város legforgalmasabb pontjain nem omladozó, hanem helyrehozott homlokzatokat láthatnak a járókelők, és jó az önkormányzatoknak is, mivel csak Budapesten százmilliós közterület-használati díjat szedhetnek be belőle.

Szakértők szerint azonban kilenc négyzetméteres reklámhálót senki nem fog feltenni egy több száz négyzetméteres homlokzatra, így nincs, ami pótolja az építési reklámhálók eltűnése miatt kieső bevételt, kevesebb lesz a homlokzatfelújítás, és a már terven lévő de még el nem kezdett felújítások jelentős része is meghiúsulhat.


Meghiúsulhatnak a társasház-felújítások egy kormányrendelet miatt

Forrás

Főlap Ingatlan Meghiúsulhatnak a társasház-felújítások egy kormányrendelet miatt

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1139
Cikkmegtekintések találatai
332375

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz