Ingatlan Hírek

Colosseum Ingatlan Debrecen
Ingatlan közvetítés és Értékbecslés

Új időszak kezdődik a lakáspiacon

Új időszak kezdődik az év második félében az új lakások piacán, megkezdődik ugyanis az elmúlt egy-két évben elindított beruházások során megépült lakások átadása - olvasható az ingatlan.com elemzésében.

A következő időszakban egyre nagyobb számban jelennek meg majd az új lakások, mivel a lakásépítési kedv jelentősen emelkedett. Az első negyedévben országszerte 2879 új lakóépület építésére adtak ki engedélyt, ami 48 százalékos növekedést jelentett éves szinten. Bár a főváros ad otthont a társasház-fejlesztések többségének, vidéken is nagyot nőtt a lakásépítési kedv. A vidéki 2057 építési engedély 59 százalékos növekedést jelent.
Új időszak kezdődik a lakáspiaconA vidéki lakásépítések egy része azonban nem társasház-fejlesztést, hanem családiház-építést takar. Ezt mutatja, hogy a magánszemélyek által épített lakások aránya a korábbi 49-ről 58 százalékra nőtt. Bár a lakásépítési engedélyek száma növekszik, nem lesz minden engedélyből ténylegesen lakás, tehát az engedélyeknél valamivel kevesebb lakás jelenik majd meg a piacon. Az újlakás-átadások száma a következő 1-2 évben várhatóan növekedni fog, de előfordulhatnak csúszások. Az építőiparban kialakult munkaerőhiány miatt ugyanis a kivitelezésben lehetnek fennakadások.

Az adatbázisban már nemcsak budapesti, hanem megyeszékhelyek lakásfejlesztései is megtalálhatók.
Új időszak kezdődik a lakáspiacon


Új időszak kezdődik a lakáspiacon

Forrás

Főlap Ingatlan Új időszak kezdődik a lakáspiacon

Domain név eladó!

Érdeklődni illetve ajánlatot tenni e-mail-ben lehet:

iroda @ colosseumingatlan.hu

vagy a

Kapcsolat Menüben


Animált felhőkép

Felhőkép

 

Hőtérkép

Oldal Találat

Látogatók
1
Cikkek
1283
Cikkmegtekintések találatai
433752

Előrejelző oszlop

Ki olvas minket

Oldalainkat 26 vendég és 0 tag böngészi

Hírdoboz